« Terug

Nieuw ICT-Beveiligingstechnicus

nieuws-1.jpg25 jun

Leertraject naar werk voor talenten met hoogbegaafdheid en autisme

ITvitae en SOBA hebben gezamenlijk het traject ICT-Beveiligingstechnicus ontwikkeld voor studenten met autisme en/of hoogbegaafd zijn met een passie voor ICT en Techniek. Hiermee bieden zij talentvolle deelnemers een geweldige kans bij het vinden van een duurzame betaalde baan.  

ITvitae focust op het talent van haar deelnemers 

ITvitae richt zich op opleiding en baanbemiddeling van ICT-talenten tussen de 16-35 jaar met autisme en/of hoogbegaafdheid zijn. Meer dan de helft van deze studenten is in het verleden met meer dan één opleiding gestart maar zag geen mogelijkheid om de studie succesvol af te ronden of aan het werk te komen, terwijl ze veelal over een bovengemiddeld IQ beschikken. ITVitae focust zich op het talent van haar deelnemers. Er wordt gewerkt in kleine lesgroep van 10- 14 deelnemers. Het doel is om de kandidaten te begeleiden naar een duurzame baan. 

Nieuw opleidingstraject: ICT-Beveiligingstechnicus

Vanwege de grote vraag naar beveiligingstechnici met actuele hardware- en programmeerkennis hebben SOBA en ITVitae het traject ICT-Beveiligingstechnicus ontwikkeld. ITvitae verzorgt samen met SOBA dit praktijkgerichte opleidingstraject inclusief coaching en baanbemiddeling. 

Een ICT-Beveiligingstechnicus is een technisch specialist die beveiligingsplannen opstelt voor objecten in alle beveiligingsklassen. Daarnaast komt het projecten en configureren van camerasystemen aan bod. De nadruk voor deze functie komt steeds meer te liggen op het ICT-deel van de werkzaamheden. 

Het traject bestaat uit 3 fases: een assesmentfase, een opleidingsfase en een bemiddelingsfase. 

SOBA neemt de opleidingsfase voor haar rekening. Deze bestaat uit een combinatie van een aantal van onze opleidingen. De studenten doorlopen in 3 maanden tijd de specialisatie TBV Engineer, MBV Praktijk, Projecteringsdeskundige Camerasytemen en NEN 3140. Daarna zijn de studenten klaar voor de baanbemiddelingsfase waarbij zij na het doorlopen van een werkervaringsplaats, gedetacheerd worden met als einddoel duurzaam en betaald werk bij een extern bedrijf. 

Ymke van Kersen: wij vinden het mooi dat wij op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het talent van jonge professionals dat anders wellicht onbenut zou blijven. Juist deze groep kan binnen de beveiliging een waardevolle bijdrage leveren en wij hopen dan ook dat dit traject een start is van een bredere samenwerking. 

Wilt u meer weten over dit traject, bekijk dan dit filmpje waarin student Tobias zijn ervaringen uit de praktijk deelt. ICT-Beveiligingstechnicus; ervaringen uit de praktijk

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3