Hoe kunnen wij jou helpen?

Designline-SOBA.svg

Algemeen

Nee hoor, SOBA heeft de lunch voor jou geregeld. Je kunt vooraf speciale eet- en/of dieetwensen doorgeven.

De memotrainer is te bereiken met de inloggegevens die je hebt ontvangen voor het digitale leerplein https://soba.anewspring.nl. Deze uitleg vind je ook wanneer je ingelogd bent op het digitale leerplein.

Bij de meeste opleidingen wordt het lesmateriaal tijdens de eerste lesdag uitgereikt door de docent, tenzij hierover iets anders wordt vermeld in de uitnodiging die je circa twee weken voor aanvang van de opleiding ontvangt.

Dat is in overleg mogelijk. Neem contact met ons op om daarover afspraken te maken.

 • Na inschrijving geldt een bedenktijd van 2 weken, annuleren is dan kosteloos;
 • Annulering tot één maand voor aanvang van het contactonderwijs is kosteloos;
 • Bij annulering korter dan één maand voor aanvang van het contactonderwijs, is de deelnemer het opleidingsinstituut 50% van de studiekosten verschuldigd;
 • Bij annulering minder dan twee weken voor aanvang van het contactonderwijs, is de deelnemer het opleidingsinstituut de volledige studiekosten verschuldigd. Er mag wel een vervangende deelnemer aan de opleiding deelnemen zonder extra kosten.
 • Bij afstandsonderwijs is, nadat de overeenkomst tot stand is gekomen en na afloop van de bedenktijd of als de inlogcodes reeds zijn geactiveerd en aangeleverd, geen annulering meer mogelijk.

Check de spambox. In uitzonderlijke gevallen komt de bevestiging daarin terecht. Ook hierin geen bevestiging? Neem dan even contact met ons op. Misschien is het mis gegaan met het online inschrijven.

Fysieke Beveiliging

 • Ja, maar zorg wel dat je op de hoogte bent van de laatste wijzigingen in de VRKI 2.0. Daarvoor kun je 1 extra cursusdag volgen waarin de nieuwste VRKI 2.0 wordt behandeld: ‘Update voor MBV en TBV’ (startdata op de website).
 • Je ontvangt 2 weken voor aanvang van de opleiding de complete TBV cursusmap en login gegevens voor het digitale leerplein. Ter voorbereiding en om jouw kennis op te frissen, bestudeer je de cursusmap en maak je de oefenvragen op het Leerplein.

 • Ja, dat kan. Er is dan 1 extra lesdag, of 2 extra lesavonden nodig om ook de extra lesstof van ID (Praktijk en examentraining) en/of PD (wet- en regelgeving) te volgen.
 • Als je je inschrijft voor één van beide en in het ‘opmerkingenveld’ vermeld dat je de extra cursusdag voor de andere wilt volgen, regelen wij de rest. Tegen een geringe meerprijs kun je daarna voor beide cursussen het examen aanvragen.

 • Als je 1 jaar of meer werkzaam bent in de branche, kun je via het exameninstituut (bijvoorbeeld www.cibv.nl ) vrijstelling aanvragen door een vrijstellingsverklaring te downloaden en in laten vullen door jouw werkgever. Je stuurt deze samen met het MBV theorie certificaat op voor een volledig MBV diploma.
 • Heb je nog geen (of onvoldoende) werkervaring in de branche, dan volg je inderdaad de cursus MBV Praktijk.

Brandveiligheid

Mooi dat je gebruik maakt van het doorstromen naar ODB. De actuele doorstroomprijs vind je op onze download pagina. De prijs is exclusief BTW en examenkosten. Inderdaad bij het inschrijven voor de ODB cursus aangeven in het opmerkingenveld, dat je al IDB hebt gevolgd en graag vanaf de 5e lesdag of 9e lesavond wilt instromen

Je kunt herexamen doen. Je komt dan alleen naar de laatste lesdag of lesavond van een lopende IDB cursus waar aansluitend het examen wordt afgenomen. De examenkosten worden dan opnieuw in rekening gebracht. Als je ook gebruik wilt maken van een extra examentraining, dan kun je voor een klein bedrag de laatste lesavond of lesdag volgen. Om je hiervoor aan te melden stuur je een mail naar info@soba.nl of neem even telefonisch contact op via 030-6667773.

Je kunt herexamen doen. Je kunt voor een vast tarief aanschuiven bij de laatste 2 lessen (1 dag of 2 avonden) van een lopende ODB cursus waar Open Vragen en de Case Opdrachten behandeld worden (voor de Meerkeuze Vragen is geen examentraining mogelijk). Op de website staan de examentrainingen vermeld.

Je kunt herexamen doen. Je kunt voor een vast tarief aanschuiven bij de laatste 4 Projecteringslessen (2 dagen of 4 avonden) van een lopende PDB cursus waar Open Vragen en de Case Opdrachten behandeld worden (voor de Meerkeuze Vragen is geen examentraining mogelijk). Op de website staan de examentrainingen vermeld.

 • Het nakijken van het BBI (multiple choice) examen gebeurt door het examenbureau. Omdat alles per post verstuurd wordt, is onze ervaring dat dit ongeveer 3 weken in beslag neemt. De gemaakte examens gaan eerst per post naar het examenbureau, worden daar nagekeken en vervolgens ontvangen wij de uitslagen en diploma’s weer per post. Dan kunnen wij alle deelnemers informeren over de uitslag. 
 • De uitslagen en diploma’s worden per post verstuurd naar de contactpersoon van de aanvraag.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op. Bel 030 – 666 777 3 of maak gebruik van het contactformulier.