« Terug

Een bijzondere samenwerking wordt gestart.

bijzondere-samenwerking-soba.jpg26 jan

Bluetech Engineering en SOBA Security Opleidingen gaan met behulp van het Traineeship Beveiligingstechniek toekomstige specialisten opleiden in de inbraakbeveiliging.

Bluetech Engineering en SOBA lanceren in het eerste kwartaal van 2021 een nieuw en onderscheidend traineeship voor de sector inbraakbeveiliging; het Traineeship Beveiligingstechniek. Hun missie? Inspelen op het tekort aan gekwalificeerde technici in de inbraakbeveiliging.

Bluetech Engineering, specialist in technische detachering, en SOBA Security Opleidingen, de grootste opleider in Security en Safety van Nederland én specialist als opleider in de inbraakbeveiliging gaan samen een unieke uitdaging aan. We spreken met Ymke van Kersen, die werkzaam is als bedrijfsleider bij SOBA, én algemeen directeur Arne Benner van Bluetech Engineering over dit bijzondere maatwerkprogramma.

Unieke samenwerking

“Bluetech Engineering is reeds 10 jaar actief in de sector beveiligingstechniek”, vertelt Arne Benner. “Wij weten als geen ander hoe lastig het is om betrouwbare, goede mensen te vinden voor deze mooie en groeiende sector.” Ook SOBA dat al 30 jaar mensen opleidt in de inbraakbeveiliging en brandveiligheid, weet er alles van. Door de combinatie van de jarenlange ervaring in de beveiligingstechniek kon er snel geschakeld worden en zaten beide bedrijven qua plannen en ideeën al snel op één lijn. “Bij Bluetech Engineering zijn wij gespecialiseerd in het aanspreken van de juiste doelgroepen en het begeleiden van technici van vakbekwaam naar vak volwassen. Daarnaast weten wij door al onze activiteiten in de beveiligingsmarkt precies wat er speelt.” SOBA verzorgt trainingen en opleidingen in de volle breedte van de securityleerlijn inbraakbeveiliging. Daarnaast zijn vele klanten van SOBA ook klant van Bluetech Engineering.

Permanente ontwikkeling

“Het is belangrijk dat professionals bij blijven op hun vakgebied”, vertelt Ymke van Kersen. “SOBA is groot voorstander van permanente educatie op eigen niveau en binnen de eigen functie, maar ook voor permanente ontwikkeling waardoor je kunt doorgroeien naar een andere functie op een hoger niveau.”

Permanente educatie en ontwikkeling sluiten naadloos aan bij het gedachtegoed van Bluetech Engineering waar alle medewerkers zich jaarlijks ontwikkelen door technische trainingen en soft skill trainingen. De kracht achter het traineeship is dat de deelnemers 18 maanden lang gezamenlijk hetzelfde opleidingstraject volgen. Ze zien elkaar met grote regelmaat en ook na het traineeship houden ze vaak contact met elkaar en blijven kennis met elkaar delen. Zo levert de combinatie Bluetech Engineering en SOBA hoogwaardige professionals af, waar de markt om staat te springen. Technische beveiligingsprofessionals die onder deskundige begeleiding van vakdocenten uit het werkveld en met het meest actuele lesmateriaal door en voor de praktijk worden opgeleid. Het uiteindelijke doel blijft natuurlijk wel het behalen van zowel het TBV- en als het PD-VSS certificaat.

Inhoud van de opleiding

Tijdens het vakinhoudelijk deel van deze 2-in-1 opleiding op MBO-4 niveau wordt eerst aandacht besteed aan de basiskennis elektrotechniek. Dit gebeurt in het eerste blok. “Daaropvolgend worden de trainees opgeleid tot Technicus Beveiligingssystemen”, vertelt Ymke van Kersen. “Daarna volgt het blok ProjecteringsdeskundigeVideo Surveillance Systems. Alle blokken zullen afgesloten worden met oefenexamens en uiteindelijk een officieel examen. Aan het eind van de rit leveren wij dus samen met Bluetech Engineering een gecertificeerde professional af.” In 2021 gaan er minimaal groepen starten met het traineeship Beveiligingstechniek. “Daar heb we 100 % vertrouwen in”, vult Arne enthousiast aan.

Bewezen concept

“Onze Businessunit Beveiliging richt zich op zowel sprinklertechniek, als brandmeld- en beveiligingstechniek”, vertelt Arne. “Nadat we het succesvolle traineeship Sprinklertechniek in samenwerking met de Verenigde Sprinkler Industrie, een onderdeel van Federatie Veilig Nederland, hadden opgezet, kozen we ervoor om het succesvolle concept door te zetten.”

Het concept wordt doorontwikkeld in samenwerking met SOBA. Een gezamenlijk opgezet traineeship dat maatwerk is voor de beveiligingstechniek. Gedurende het traineeship Beveiligingstechniek worden o.a. zij-instromers maar ook starters op de arbeidsmarkt onder intensieve begeleiding opgeleid tot bijvoorbeeld werkvoorbereider of engineer in de inbraakbeveiliging. Het traineeship duurt in totaal 18 maanden waarna de trainee in dienst treedt bij zijn of haar opdrachtgever.

Nanette Som, verantwoordelijk voor de Businessunit Beveiliging bij Bluetech Engineering zal verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de samenwerking.

Gezamenlijke blik op de toekomst

Het traineeship beveiligingstechniek is een mooie start van een veelbelovende samenwerking tussen SOBA en Bluetech Engineering. We zien nu al mogelijkheden in eventuele vervolgstappen.

Bij Bluetech Engineering krijgen professionals in de techniek volop kansen om zichzelf te ontwikkelen en door te groeien. Eén van de vormen daarvoor is het aanbieden van een traineeship. “Een uitstekend voorbeeld van het inspelen op de behoefte van de markt waar wij als SOBA erg enthousiast over zijn”, vertelt Ymke van Kersen glimlachend. “Bluetech Engineering benaderde ons om een samenwerking aan te gaan voor een nieuw traineeship. Op deze manier willen we een bijdrage leveren om het tekort aan technici weg te nemen in de beveiligingstechniek.” SOBA zal het vakinhoudelijke deel van de opleiding voor zijn rekening nemen.

Geïnteresseerd in het traject?

Traineeship Beveiligingstechniek Bluetech Engineering – Traineeship Beveiligingstechniek Bluetech Engineering (traineeshipbeveiligingtechniek.nl)

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3