« Terug

Hoe onderwijskundige Mariëlle de cursisten van SOBA met plezier laat slagen

bewerkt.jpg20 aug

Mariëlle Nieuwenhuizen (24 jaar) werkt nu iets meer dan een jaar als Onderwijskundige bij SOBA Security Opleidingen. Samen met de vakdocenten en programmamanagers houdt Mariëlle zich bezig met het ontwerpen en (door-) ontwikkelen van het onderwijs dat SOBA aanbiedt. Naast haar werkzaamheden bij SOBA is Mariëlle regelmatig in de sportschool te vinden en spreekt ze graag af met vriendinnen.

“Als cursisten door de praktijkvoorbeelden en opdrachten die wij bedenken blij en met inzicht naar huis gaan na een lesdag, heb ik mijn werk goed gedaan.”

Kennis overdragen op een manier die leuk is 

De docenten van SOBA weten ontzettend veel van hun vak. Ze beschikken over veel kennis, maar hoe draag je die kennis over aan cursisten die er nog maar weinig van weten? “Als Onderwijskundige is het mijn taak om de docenten daarbij te helpen en te begeleiden.” Dat doet Mariëlle door soms aan te sluiten bij de lessen en met de docenten mee te denken bij het maken van passende opdrachten. 

“Ik probeer grip te krijgen op het overdragen van kennis op een leuke manier. Een manier die blijft hangen en cursisten enthousiasmeert voor het werk dat ze (gaan) doen. Bijvoorbeeld door het inzetten van bepaalde werkvormen, zoals spelelementen, om het ‘leren’ net wat leuker te maken. En het is bijna nooit eenrichtingsverkeer: cursisten gaan in groepjes met elkaar aan de slag. Want leren doe je uiteindelijk niet alleen van de docent, maar ook van elkaar.”

IMG_2967 bewerkt

Elke dag is anders 

Op de vraag wat werken bij SOBA zo leuk maakt, is het antwoord duidelijk: de afwisseling. Van verdieping tot verbreding, van bestaand materiaal herschrijven tot het ontwerpen van gloednieuw lesmateriaal. Ook pakt Mariëlle regelmatig werkzaamheden op buiten haar functie, zoals het helpen bij het maken van lesmappen of bij het opstarten van docenten die een hybride les gaan geven. “En soms help ik zelfs bij het te woord staan en adviseren van klanten. Ik vind het leuk om bij dat soort dingen gevraagd te worden en zelf veel te kunnen.”

De toekomst

Natuurlijk heeft Mariëlle ook dromen en ambities. Op dit moment is ze bezig om meer met video’s en blended learning te doen, maar heeft daarnaast ook alweer een nieuwe opleiding op de planning staan. Na de hbo-studie Opleidingskunde (tegenwoordig Learning and Development in Organisations), rondde Mariëlle afgelopen jaar de premaster Onderwijswetenschappen af. In september start ze met de master Educational Science. 

“Het is fijn om je én te verdiepen in het ontwikkelen van onderwijs én in het verbreden van de kennis van doelgroepen. Hoe pak je het opleiden binnen verschillende soorten bedrijven aan, wat kun je als coach met leervragen en talentontwikkeling, welke leerdoelen en werkvormen passen bij het ontwerp en hoe denk je als adviseur mee over processen: ik mag dat bij SOBA allemaal doen. Hoe interessant is dat?”

Wil je meer weten over het team van SOBA? Kijk dan op de website bij onze medewerkers: 
Onze medewerkers - SOBA

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3