Visie op permanente educatie

Designline-SOBA.svg

Het belang van permanente educatie en ontwikkeling

“Ik kan mij helemaal vinden in de bekende overheidsslogan dat het tegenwoordig draait om een leven lang leren. Want laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk vreemd dat als iemand dertig jaar geleden zijn diploma Technicus Beveiligingssystemen (TBV) heeft gehaald, hij er nu nog steeds mee rondloopt, terwijl de techniek in al die jaren ingrijpend is veranderd. Daarom vind ik het zo belangrijk dat professionals permanent bijblijven op hun vakgebied. Dat kan door een opleiding te volgen, maar natuurlijk ook door af en toe een vakbeurs te bezoeken.”

Dit is een bewuste keuze, want ik ben niet alleen een groot voorstander van permanente educatie – iets wat op je eigen niveau, in je huidige functie gebeurt – maar ook van permanente ontwikkeling, waardoor je kunt doorgroeien naar een andere functie op een hoger niveau. En dat wordt mogelijk met een doorlopende leerlijn.”

Armand-van-Berchecyke-permanente-educatie.jpg

Armand van Berchecyke, Algemeen Directeur

Doorlopende leerlijn_Tekengebied 1.png

Doorlopende Leerlijn 

Doorgroeien naar een andere functie op een hoger niveau wordt mogelijk met een doorlopende leerlijn
SOBA biedt de mogelijkheid om via IRIS security management door te stromen naar de Post-hbo opleiding DHM security management. Dit is een uniek voorrecht van SOBA. Door exclusieve licenties van DHM Security Management en IRIS Security Management kan SOBA een doorlopende leerlijn waarborgen. Dit betekent dat afgestudeerde mbo’ers na het behalen van het diploma IRIS Security Management kunnen worden toegelaten tot de Post-hbo Registeropleidingen DHM Security Management, Security Techniek en Security & Recht. 

Aan de hand van het schema kiest u de doorlopende leerlijn die het beste bij u past. Deze tabel is een principe planning, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Combineren en doorstromen IDB/ODB/PDB

Regelmatig krijgen wij de vraag bij de cursus Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties (IDB) of deze ook te combineren is met de cursus Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties (ODB). 

Ook komen er vragen bij ons binnen of men vrijstelling kan krijgen van bepaalde lessen als men het diploma ODB al behaald heeft en gaat doorstromen naar de cursus Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties. Het antwoord? Ja dat kan!

Bekijk HIER het schema waarin wij de combinatie- en doorstroommogelijkheden op een rij hebben gezet of bespreek met ons de mogelijkheden. Dit kan u veel tijd en geld besparen.

combineren-en-doorstromen-soba.jpg

Vragen

Heeft u vragen over onze opleidingen of wilt u een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één onze opleidingsadviseurs. Wij helpen u graag verder!

Bel 030 666 777 3