Visie op permanente educatie

Designline-SOBA.svg

Het belang van permanente educatie en ontwikkeling

“Ik kan mij helemaal vinden in de bekende overheidsslogan dat het tegenwoordig draait om een leven lang leren. Want laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk vreemd dat als iemand dertig jaar geleden zijn diploma Technicus Beveiligingssystemen (TBV) heeft gehaald, hij er nu nog steeds mee rondloopt, terwijl de techniek in al die jaren ingrijpend is veranderd. Daarom vind ik het zo belangrijk dat professionals permanent bijblijven op hun vakgebied. Dat kan door een opleiding te volgen, maar natuurlijk ook door af en toe een vakbeurs te bezoeken.”

Dit is een bewuste keuze, want ik ben niet alleen een groot voorstander van permanente educatie – iets wat op je eigen niveau, in je huidige functie gebeurt – maar ook van permanente ontwikkeling, waardoor je kunt doorgroeien naar een andere functie op een hoger niveau. En dat wordt mogelijk met een doorlopende leerlijn.”

Armand-van-Berchecyke-permanente-educatie.jpg

Armand van Bercheycke, algemeen directeur SeSa Groep

SOBA Fysieke beveiliging.png

Doorlopende leerlijn 

Doorgroeien naar een andere functie op een hoger niveau wordt mogelijk met een doorlopende leerlijn. SOBA biedt de mogelijkheid om via IRIS Security Management door te stromen naar de Post-HBO opleiding DHM Security Management. Dit betekent dat afgestudeerde MBO’ers na het behalen van het diploma IRIS Security Management kunnen worden toegelaten tot de Post-HBO Registeropleidingen DHM Security Management, Security Techniek of Security & Recht. 

Aan de hand van het schema kies je de doorlopende leerlijn die het beste bij jou past. Deze tabel is een principe planning, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Vragen

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3