Ontmoet ons

Designline-SOBA.svg

Onze mensen zijn de drijvende kracht achter onze organisatie. Zij maken van SOBA de betrokken, persoonlijke en kundige opleider die we willen zijn. Met hun kennis, ervaring en passie voor het veiligheids- en beveiligingsvak weten ze onze cursisten steeds weer te inspireren, motiveren en ontwikkelen. 

onze-medewerkers-ymke-soba.jpg

Ymke van Kersen

Directeur SOBA

“SOBA heeft een bijzonder hoog slagingspercentage. In mijn ogen is dat geen doel op zich, maar eerder een mooie bevestiging van de kwaliteit van onze opleidingen. 

Het doet ons goed te weten dat we hoogwaardige professionals afleveren voor de securitymarkt en zo Nederland steeds veiliger maken. 

We stomen onze cursisten dan ook niet alleen klaar voor het examen, maar leiden ze volledig op voor de praktijk. Een praktijk die altijd in ontwikkeling is. En wij dus ook. Als opleider blijven we ons ontwikkelen zodat de securityprofessionals die wij opleiden dit ook permanent kunnen blijven doen.”

Giliam van der Weide

Opleidingsleider en docent Post-hbo

“Als opleidingsleider ben ik verantwoordelijk voor het onderwijsprogramma van de opleiding Post-HBO SecTec. Bij ontwikkelingen in de markt zorg ik dat nieuwe onderwerpen worden toegevoegd en hier geschikte docenten voor worden opgesteld. Daarnaast ondersteun ik cursisten, bijvoorbeeld bij het maken van een adviesrapport. Naast opleidingsleider bij SOBA ben ik actief als Senior Consultant Physical Security & Safety bij AIB Safetech. In deze rol adviseer ik over beveiligingsplannen en technische adviesprojecten. 

Juist de combinatie van mijn ondersteunende werk bij SOBA en de praktijk maakt het zo mooi.

Ik kan dingen uit de praktijk meenemen naar de cursisten, maar ook andersom. De vragen van cursisten uit diverse branches triggeren me namelijk om breder na te denken. Dat is een mooie wisselwerking.”

onze-medewerkers-gilliam-soba.jpg
peter-janssen-medewerker-soba.jpg

Peter Janssen

Programma Manager en docent Brandveiligheid

Cursusmanager Brandveiligheid Peter Janssen heeft als technisch specialist ruim 15 jaar lang brandbeveiligingssystemen in bedrijven, tunnels en ziekenhuizen geïnspecteerd. Hij put uit een rijke ervaring op het gebied van brandbeveiliging en kan sprekende praktijkvoorbeelden meegeven aan mede vakdocenten en cursisten.

“Brandbeveiliging is een prachtig en dynamisch vakgebied om in te werken. Je hebt altijd te maken met heel uiteenlopende organisaties en een verschillend gebruik van het gebouw. Dit betekent altijd maatwerk. Het is ook een vakgebied dat nooit stilstaat. Technisch zijn er voortdurend innovaties. Zo worden detectiesystemen bijvoorbeeld steeds slimmer en staan we op de drempel van het moment dat we met camera’s in staat zijn brand betrouwbaar te detecteren.

Ik vind het daarom belangrijk dat mensen een leven lang blijven leren.

Ook voor iemand met 20 jaar werkervaring is het belangrijk om zich regelmatig te laten bijspijkeren. Ik werk graag met docenten uit het werkveld. Wij geven hier met name praktische opleidingen waarbij het belangrijk is om uit eigen ervaring voorbeelden te kunnen geven. 

Wat betreft de ontwikkeling van de opleidingen wil ik de huidige doorlopende leerlijn binnen brandveiligheid van MBO-2 naar MBO-4 niveau uitbreiden naar MBO+/HBO niveau. Bedoeld voor technici die willen doorgroeien, maar ook voor bijvoorbeeld adviseurs of gebouwbeheerders.”

Christiaan van de Geer

Vakdocent ODB/PDB

“Als vakdocent leid ik installatie-, onderhouds- en projectdeskundigen brandmeldinstallaties op. Daarnaast ben ik auditor bij de CIBV en heb ik 20 jaar ervaring in diverse functies in regelgeving en brandveiligheidsinstallaties. Die ervaring en kennis én een gezonde dosis humor zorgt ervoor dat ik de lesstof van de SOBA-opleidingen op een heldere en interessante manier kan aanbieden. Dat probeer ik zo gevarieerd mogelijk te doen, met verschillende leerstijlen, zodat ik iedere cursist kan boeien en binden.

Op deze manier wil ik zorgen voor goede brandveiligheidsinstallaties en goed opgeleide specialisten.

Het geeft me veel voldoening dat mijn werk direct of indirect bijdraagt aan het voorkomen van persoonlijk en zakelijk leed."

onze-medewerkers-christiaan-soba.jpg

Meer informatie

Heeft u vragen over onze opleidingen of wilt u een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één onze opleidingsadviseurs. Wij helpen u graag verder!

Bel 030 666 777 3