Ontmoet ons

Designline-SOBA.svg

Onze mensen zijn de drijvende kracht achter onze organisatie. Zij maken van SOBA de betrokken, persoonlijke en kundige opleider die we willen zijn. Met hun kennis, ervaring en passie voor het veiligheids- en beveiligingsvak weten ze onze deelnemers steeds weer te inspireren, motiveren en ontwikkelen. 

onze-medewerkers-ymke-soba.jpg

Ymke van Kersen

Directeur SOBA

“SOBA heeft een bijzonder hoog slagingspercentage. In mijn ogen is dat geen doel op zich, maar eerder een mooie bevestiging van de kwaliteit van onze opleidingen. 

Het doet ons goed te weten dat we hoogwaardige professionals afleveren voor de securitymarkt en zo Nederland steeds veiliger maken. 

We stomen onze cursisten dan ook niet alleen klaar voor het examen, maar leiden ze volledig op voor de praktijk. Een praktijk die altijd in ontwikkeling is. En wij dus ook. Als opleider blijven we ons ontwikkelen zodat de securityprofessionals die wij opleiden dit ook permanent kunnen blijven doen.”

Wijnand van Loon

Programma Manager en docent Fysieke Beveiliging

Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest bij een installateur heb ik vorig jaar besloten om het roer helemaal om te gooien. Al meerdere jaren was ik bij SOBA betrokken als freelance docent voor de fysiek beveiliging. Ik verzorgde altijd met veel enthousiasme de opleidingen MBV, TBV en VSS. Al snel merkte ik dat ik mij als een vis in het water voelde als ik voor de klas stond.  Het is mooi om cursisten terug te zien op vervolgopleidingen en ze te zien groeien in hun vakgebied. Dat ik daar een onderdeel van mag uitmaken geeft veel voldoening. 

Alle ontwikkelingen doe ik natuurlijk niet alleen maar samen met een team van onderwijskundige, vormgever, planning en coördinatie.

Zelf ben ik mijn beveiligingscarrière begonnen als project engineer en vervolgens binnen het bedrijf door kunnen groeien naar senior security consultant. In deze periode heb ik zelf ook niet stil gezeten als het om opleidingen gaat. Eerst heb ik TBMB  gevolgd en vervolgens TBV, Iris Security Management, Post-HBO Registeropleiding DHM Security Management, Post-HBO Registeropleiding Security en Techniek, en Security en Recht. Al deze opleidingen vormen een mooie basis van mijn dagelijkse werkzaamheden.

Mijn eerste half jaar als Programma Manager bij SOBA is omgevlogen. De afgelopen periode heb ik me beziggehouden met de doorontwikkeling van TBV door de case lessen interactiever te maken. Daarnaast hebben we in korte tijd de opleiding voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen opgezet en toegevoegd aan het opleidingsaanbod. 

onze-medewerkers-wijnand-soba.jpg

Verder ben ik nauw betrokken als docent en ontwikkelaar van maatwerk opleidingen. In samenwerking met ITVitae hebben we een opleidingstraject ontwikkeld voor studenten met autisme en hoogbegaafdheid.  Na een intensief voortraject nemen we ze mee in de wereld van de beveiligingstechniek met als uiteindelijk doel het behalen van vakdiploma’s. 

Alle ervaring die ik heb opgedaan als docent deel ik weer met het docententeam en nieuwe docenten. De gemeenschappelijk factor van dit team is de intrinsieke motivatie. Vooral lesgeven omdat je het leuk vindt om je kennis over te dragen. Met deze motivatie kun je de deelnemers enthousiasmeren en inspireren.

onze-medewerkers-christiaan-soba.jpg

Christiaan van de Geer

Vakdocent ODB/PDB

“Als vakdocent leid ik installatie-, onderhouds- en projectdeskundigen brandmeldinstallaties op. Daarnaast ben ik auditor bij de CIBV en heb ik 20 jaar ervaring in diverse functies in regelgeving en brandveiligheidsinstallaties. Die ervaring en kennis én een gezonde dosis humor zorgt ervoor dat ik de lesstof van de SOBA-opleidingen op een heldere en interessante manier kan aanbieden. Dat probeer ik zo gevarieerd mogelijk te doen, met verschillende leerstijlen, omdat de ene cursist praktischer is ingesteld en de ander theoretischer. Je moet het dan zo overbrengen dat je ze allebei kan blijven boeien.

Ik probeer iets over te brengen aan de cursisten, maar zij geven mij ook veel nieuwe inzichten.

Hij vindt lesgeven erg leuk: “Ik probeer iets over te brengen aan de cursisten, maar zij geven mij ook veel nieuwe inzichten. Ze bekijken de vraagstukken op een andere manier. Deze andere invalshoeken houden mij scherp.” Christiaan ziet ook zeker het belang in van het lesgeven en benoemt zijn persoonlijke drijfveer: “Zo komt de algemene kwaliteit van brandmeld- ontruimingsalarminstallaties op een hoger niveau te liggen. Het geeft me veel voldoening dat mijn werk direct of indirect bijdraagt aan het voorkomen van persoonlijk en zakelijk leed.”

Giliam van der Weide

Opleidingsleider en docent Post-HBO

“Als opleidingsleider ben ik verantwoordelijk voor het onderwijsprogramma van de opleiding Post-HBO SecTec. Bij ontwikkelingen in de markt zorg ik dat nieuwe onderwerpen worden toegevoegd en hier geschikte docenten voor worden opgesteld. Daarnaast ondersteun ik cursisten, bijvoorbeeld bij het maken van een adviesrapport. Naast opleidingsleider bij SOBA ben ik actief als Senior Consultant Physical Security & Safety bij de Safetech P&R Groep. In deze rol adviseer ik over beveiligingsplannen en technische adviesprojecten. 

Juist de combinatie van mijn ondersteunende werk bij SOBA en de praktijk maakt het zo mooi.

Ik kan dingen uit de praktijk meenemen naar de cursisten, maar ook andersom. De vragen van cursisten uit diverse branches triggeren me namelijk om breder na te denken. Dat is een mooie wisselwerking.”

onze-medewerkers-gilliam-soba-nieuw.jpg

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3