« Terug

DHM Bijscholingsdag: “Er verandert zoveel in drie jaar”

dhm.jpg29 apr

“De DHM-bijscholingsdag is voor bezitters van het DHM diploma nuttig vanwege het verkrijgen van nieuwe inzichten in dreigingen, opfrissing van je kennis en je breidt je netwerk weer een stukje uit.” Frank van der Linden raadt het DHM-gediplomeerden zeker aan. “Er verandert zoveel in 3 jaar. Geheel nieuw binnen DHM is nu bijvoorbeeld het blok ‘Security Juridica’ . Hierin zijn de elementen wetgeving, waarin staat welke verplichte maatregelen getroffen moeten worden, samengebracht, en er is gezorgd voor een betere aansluiting op de Post-HBO Registeropleiding Security en Recht.” Aan het woord is Frank van der Linden, hij is sinds de start van DHM bij SOBA Security Academy betrokken als docent.

“Mensen Verbinden en verrijken”

“Mensen verbinden en verrijken.” Is een gevleugelde uitspraak van Frank en de rode draad door zijn hele carrière. Als voormalig AIVD manager, specialistisch adviseur bij de NCTV en betrokken bij de oprichting van het Stelsel Bewaken en Beveiligen en daarnaast ook plaatsvervangend voorzitter van Stichting SERN heeft hij een schat aan kennis en ervaring. Als DHM-docent streeft hij ernaar deelnemers aan elkaar te verbinden en verder te laten kijken dan hun eigen omgeving. “Blijf jezelf kritische vragen stellen. Waarom doe je de dingen die je doet? Ik probeer mijn vakkennis en praktijkervaringen te delen (met een vleugje humor) en het mooie is dat ik ook iedere keer weer opnieuw leer van de interessante ervaringen die de DHM-deelnemers inbrengen.”

Verantwoordelijkheid voor Security op hoger niveau getild

“Beveiliging is ontzettend belangrijk omdat het serieus ergens over gaat. Je maakt het verschil tussen veilig en onveilig, tussen het voorvallen van een incident (eventualiteiten) en het tegengaan c.q beheersbaar houden van een incident. En dat gaat niet alleen om de technische maatregelen van de beveiliging die je als organisatie neemt. Zeker in de huidige tijd waarin er een verschuiving plaatsvindt naar nieuwe groepen in de maatschappij die hun ongenoegen uitten en zich ook nog eens prominenter en agressiever manifesteren. Maar te denken valt ook aan opzettelijke schade door interne medewerkers met toegang tot informatie of technische systemen. Een juiste analyse en inschatting van de intentie en potentie maken daarbij belangrijk. Je ziet daardoor steeds vaker dat de verantwoordelijkheid voor de beveiliging op een hoger niveau in de organisatie wordt neergelegd. En organisaties gaan tegenwoordig pro actiever met beveiliging om.“

DHM 2.0 (structuur en kwaliteitsborging blijven belangrijk)

“DHM, De Haagse Methodiek is een gestructureerde Security Management Methode om te bepalen welke beveiligingsmaatregelen van beleid tot en met uitvoering noodzakelijk zijn om incidenten of dreigingen in (bedrijfs-) processen tegen te gaan waarbij de essentie ligt in de eenduidige benadering en samenwerking van alle intern en extern betrokken partijen om security problemen aan te pakken, op te lossen, te organiseren en daarbij vooral ook de kwaliteit te borgen.”

“Denken volgens de DHM structuur met de DHM 2.0 instrumenten biedt de mogelijkheid om op een gedegen en overtuigende manier te communiceren met het management in jouw bedrijf. En kijk daarbij verder. Denk er bijvoorbeeld als security manager ook eens aan om met de informatie vanuit het NCTV een uittreksel te maken van het dreigingsbeeld en wat dat betekent voor jouw organisatie. Dit is waardevolle informatie voor het management om het security beleid door te ontwikkelen .” 

“Mooi aan de DHM-opleiding is dat je blijvend deel uitmaakt van een netwerk met specialisten die dezelfde taal spreken. Maar wel allemaal uit een ander perspectief of vakgebied. De specialisten komen uit alle actoren uit het gehele beveiligingsveld. Van beveiliging van bedrijven en instellingen tot brandveiligheid en van marechaussee tot politie, defensie en burgerluchtvaart waardoor je veel te weten komt over andere ervaringen en toepassingen.” 

DHM is een begrip

DHM Security Management® is al bijna 30 jaar een begrip op het gebied van Security Management. Onmisbaar voor iedere Security Manager en iedereen die binnen zijn of haar bedrijf bezig is met beveiliging- en veiligheidsvraagstukken. Inmiddels zijn al 110 groepen met meer dan 3500 beveiligingsspecialisten opgeleid. Vanaf 1 januari 2019 wordt deze Post-HBO Registeropleiding DHM Security Management verzorgt door SOBA Security Academy . SOBA Security Academy is er trots op het gedachtegoed van Rob Ackx en Bert Duijndam van de opleiding DHM Security Management voort te zetten. 

Deelnemen aan de DHM Bijscholingsdag? 

De DHM Bijscholingsdag is bedoeld voor hen die het diploma post-HBO Registeropleiding DHM Security Management® langer dan drie jaar geleden hebben behaald en die graag op de hoogte gesteld willen worden van de huidige stand van De Haagse Methodiek (DHM) en/of een Bewijs van Bijscholing nodig hebben. Voor meer informatie en aanmelden zie: https://www.soba.nl/cursussen/Post-HBO/Bijscholingsdag-DHM-.html

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3