« Terug

PKVW staat voor erkende expertise

PKVW opleiding.jpg29 nov

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Dat vergt de nodige kennis en expertise. Om de installatie van de sloten op de juiste wijze te verzorgen en certificaten te mogen uitschrijven dient u als erkend PKVW bedrijf gecertificeerde adviseurs in dienst te hebben. De opleiding Beveiligingsadviseur PKVW biedt inzicht in de eisen die het PKVW stelt.

Over de opleidingen 

In 2 lesdagen worden de deelnemers meegenomen door een vakdocent die hen aan de hand van praktijkvoorbeelden kennis laat maken met het PKVW. De opleiding wordt direct na afloop afgesloten met een examen onder het toezicht van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Na het behalen van het certificaat wordt de deelnemer voor 2 jaar door het CCV geregistreerd. Dit betekent dat de Beveiligingsadviseur PKVW zijn kennis iedere 2 jaar moet opfrissen om de geldigheid te continueren. SOBA gaat hiervoor de 1-daagse cursus “Opfrisdag Beveiligingsadviseur” verzorgen. 

De opleiding is bedoeld voor werknemers van een Erkend PKVW bedrijf welke werzaam zijn in de bouwkundige beveiliging zoals slotenmakers, hang- en sluitwerkspecialisten en bouwmarkten die de rol als PKVW beveiligingsadviseur gaan invullen. 

Eisen van het keurmerk

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Deze inbraakpreventie bestaat voor een deel uit:

  • organisatorische maatregelen (wat kunnen we als mens doen om dingen te voorkomen)
  • bouwkundige maatregelen (sloten en dergelijke om deuren en ramen af te sluiten)
  • brandpreventie/detectie (bijvoorbeeld rookmelders)

Het keurmerk is gebaseerd op:

  • de Handleiding PKVW, het document met alle eisen waaraan een en ander moet voldoen om in aanmerking te komen voor een PKVW certificaat;
  • de Richtlijn PKVW, het document met alle toe te passen werkwijzen;
  • een productenlijst PKVW, een document waar alle goedgekeurde sloten e.d. in staan.


Meer informatie?

Voor meer informatie, startdata en locaties en inschrijvingen zie:

Heeft u vragen over deze opleiding? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs op 030 - 6667773. Zij helpen u graag verder! 

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3