« Terug

Samen naar de top: SeSa Groep trotse sponsor Team IKO

_SNE6212.jpg29 mrt

SeSa Groep is trotse sponsor van schaatsteam IKO tot en met de Olympische Spelen in 2026. Team IKO behoort tot de vier profschaatsteams in Nederland en onderscheidt zich door een persoonlijke benadering en een eigen maatwerkroute voor sporters en sponsoren. Samen naar de top; deze ambitie deelt de SeSa Groep met Team IKO. Martin ten Hove, schaatscoach bij Team IKO, en Armand van Bercheycke, directeur van de SeSa Groep, geven in een tweegesprek aan hoe de ambities van SeSa en Team IKO overeenkomen.

Ondernemersbloed

“Het ondernemen zit wel in mijn bloed”, begint Armand. “Mijn moeder komt uit een ondernemersfamilie en ik was op mijn twaalfde al bezig met ondernemen. Toen ik bij de luchtmacht werkte, richtte ik een bedrijf op rondom de verkoop van CDR’s. Ik begon met Safetech, gaf les bij SOBA, richtte nog meer bedrijven op of kocht ze op. Toen vond ik het tijd voor één merknaam en dat is de SeSa Groep geworden; kenniscentrum voor security & safety.” 

Esmee op kopTopsport

Martin was op zijn twaalfde schaatser en had als droom topsporter worden. “Mijn ambitie was altijd om als schaatser naar de Olympische Spelen te gaan. Op een gegeven moment merkte ik dat ik niet genoeg talent had om de top te halen. Ik ging studeren en als trainer aan de slag. De ambitie om als sporter naar de Olympische Spelen te gaan, veranderde in die te halen als coach. Toen we vorig jaar goud haalden in China, merkte ik pas hoe groot dat was en hoe ontzettend veel voldoening het geeft als je dat doel haalt.” 

Doelen halen

Goud halen is niet de enige ambitie van Team IKO. “Sebas Diniz is bijvoorbeeld net bij de ploeg gekomen. Hij moest alles nog leren, maar ontwikkelde zich binnen een paar weken tot één van de topsprinters in Nederland. Onze ambitie is dus ook schaatsers beter te maken; zorgen dat ze stappen maken en hun eigen doelen behalen.” Armand haakt aan: “Ik heb met de SeSa Groep ook een duidelijk doel: onze ambitie is om de beste te zijn op het gebied van security en safety. Dat wil je terugzien in de omzetgroei. Maar wat ik belangrijker vind, is klanttevredenheid. We laten dat door een onafhankelijke partij toetsen en halen veel informatie uit evaluaties. We scoren heel hoog. Tot slot vind ik medewerkerstevredenheid belangrijk. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in goed werkgeverschap. Dat verdient zich terug.” 

"Ambitie is het vuurtje dat moet branden om de organisatie te laten functioneren”

Stip op de horizon

Martin: “Het leuke aan ambitie in sport is dat het heel meetbaar is. Ons doel is Olympisch goud. Dat is heel duidelijk en heel Nederland kijkt mee. Lukt het, dan ben je de held. Lukt het niet, dan word je soms neergesabeld.” Armand: “Wij focussen misschien niet op zo’n concreet evenement, maar zetten wel een fictieve stip op de horizon over vijf jaar. Wij willen de beste zijn op het gebied van security en safety. Hoe we daar komen en met welke visie, bespreek ik samen met de directeuren van de SeSa-bedrijven.”

Tot bloei komen

Martin: “Ambitie is het vuurtje dat moet branden om de organisatie te laten functioneren. Je bent eigenlijk continu bezig je ambitie te vertalen: wat betekent dat voor vandaag en morgen? Aan het begin van het seizoen schrijven we individuele doelen op die we terugvertalen naar kleinere, meetbare tussenstappen. Je moet mensen soms tegen zichzelf beschermen.” 
“Haha, ik ben zeer ambitieus en moet soms oppassen niet teveel vol gas te gaan”, lacht Armand. “Ik probeer mensen om me heen te verzamelen die er hetzelfde in staan. Bij de SeSa Groep hebben we een ambitieus team. Mensen waar je dingen bij kunt neerleggen. Door te delegeren, vertrouwen op anderen, geef je mensen de kans zich te ontwikkelen. Net als Team IKO wil ik een omgeving creëren waar iedereen tot bloei kan komen.”

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3