« Terug

DHM-docent Frank van der Linden: “Mensen verbinden en verrijken”

Foto Frank van der Linden 2 feb 2023.jpg10 mrt

Op 14 april is de Post-HBO Registeropleiding DHM Security Management gestart. Eén van de DHM-docenten is Frank van der Linden. 'Mensen verbinden en verrijken' is een gevleugelde uitspraak van Frank en de rode draad door zijn carrière.

Frank van der Linden MSec is docent DHM Security Management bij SOBA Security Academy en nauw betrokken bij een aantal andere opleidingen binnen het Post-HBO aanbod van SOBA. In 2022 werd hij uitgeroepen tot Security Professional van het Jaar. Hij heeft een schat aan kennis en ervaring, als voormalig AIVD manager, specialistisch adviseur bij NCTV, betrokkene bij de oprichting van het Stelsel Bewaken en Beveiligen en voorzitter van Stichting SERN.

“Mensen verbinden en verrijken” is een gevleugelde uitspraak van Frank van der Linden en de rode draad door zijn carrière. Dat zien we bij SOBA direct terug in zijn inzet en expertise bij de Post-HBO opleidingen. Vijf jaar geleden, toen SOBA de DHM-licentie had verworven, werd Frank gevraagd als docent. Lesgeven doet hij met veel plezier: “Het is echt heel leuk om jouw kennis en ervaring te delen met anderen. Om deelnemers te vertellen in welke valkuilen ik zelf ben gelopen en hoe je dit kan voorkomen.”

Leren van elkaar

Frank wil niet als de grote DHM-goeroe voor de klas staan: “Het mooie aan lesgeven is de verbinding met de buitenwereld. Je haalt vanuit de groep heel veel informatie. Want het zijn allemaal security professionals die je in de klas hebt, die kunnen ook vooral veel van elkaar leren. Dan heb je bijvoorbeeld een specialist cameratechnieken in de groep, die nieuwe dingen over camera’s vertelt, dan denk ik ‘oké, kan dat ook?’. Ik leer iedere keer weer van de interessante ervaringen die de deelnemers inbrengen.”

"Je maakt deel uit van een netwerk met specialisten die dezelfde taal spreken”

Waardevol netwerk

Naast opdoen van kennis is het ontwikkelen van een goed netwerk een belangrijk doel van de Post-HBO opleidingen. Frank: “Je maakt deel uit van een netwerk met specialisten die dezelfde taal spreken, maar wel allemaal uit een ander perspectief of vakgebied. Ze komen uit alle actoren uit het gehele beveiligingsveld: van beveiliging van bedrijven en instellingen tot brandveiligheid en van marechaussee tot politie, defensie en burgerluchtvaart.” Inmiddels is een waardevol netwerk ontstaan van deelnemers van de verschillende jaargangen.

Berg aan kennis en ervaring

“De Post-HBO opleidingen van SOBA zijn ‘van professionals voor professionals’”, zegt Frank. “Docenten hebben echt verstand van zaken. Het zijn mensen die weten waar het over gaat. Zonder uitzondering zijn het docenten die midden in het werkveld staan, ze zijn allemaal actief in de beveiligingssector. Dat heeft echt toegevoegde waarde. Wat SOBA ook bijzonder maakt, is dat al die opleidingen om je tot security professional te ontwikkelen, van brandmeldinstallatie tot Post-HBO Crisismanagement, in house bij SOBA worden aangeboden. Een doorlopende leerlijn. Met al die docenten bij elkaar heb je een berg aan kennis en ervaring onder één dak. Dat is echt uniek!”

Meer weten over de Post-HBO Registeropleiding DHM Security Management?
Klik dan hier

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3