« Terug

VRKI 2.0 versie 2023 gepubliceerd

Samenvatting_VRKI_2.0_versie_2023.jpg23 dec

Per 1 januari geldt de Vernieuwde Risicoklasseindeling (VRKI) 2.0 versie 2023. De VRKI 2.0 is een instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen (deel A). Aan de hand van het inbraakrisico wordt vastgesteld welke beveiligingsmaatregelen (deel B) nodig zijn. De VRKI 2.0 speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen, opleveren en onderhouden van (gecertificeerde) beveiligingssystemen. De VRKI 2.0 is een uitgave van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Tot 1 april 2023 geldt een overgangsperiode waarin de oude VRKI 2.0 versie 2022 nog mag worden gebruikt.

De VRKI 2.0 versie 2023 is op een aantal punten aangepast ten opzichte van de vorige versie:

  • de definities en eisen voor kluizen zijn bijgewerkt
  • de eisen voor kluisverankering zijn aangepast
  • het in- en uitschakelen van inbraaksignaleringssysteem is verduidelijkt
  • de prestatie-eisen voor rolluiken en rolhekken zijn herzien
  • de tekst over bereikbaarheid en beveiliging van dak- en gevelelementen is verduidelijkt.

Nieuw in de versie 2023 zijn definities van maatwerk, gelijkwaardigheid en aantoonbaar vakmanschap. Tot slot zijn de verwijzingen naar de Richtlijn inbraakbeveiliging onderwijsinstellingen verwijderd en is de attractiviteitenlijst met goederen geactualiseerd. 
Klik hier om de VRKI 2.0 2023 te downloaden.

Het lesmateriaal voor de SOBA-opleidingen MBV en TBV is hier direct op aangepast. Wil je weten wat er nieuw is in de VRKI 2023? Volg dan één van onze updatecursussen, dan ben je weer helemaal bij.
Klik hier voor meer informatie.

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3