« Terug

Rob van Nierop: van MBV naar DHM Docent

Foto Rob.jpg28 mrt

Rob van Nierop is Senior Risk Engineer bij HDI Risk Consulting. Zijn missie? Ervoor zorgen dat iedereen binnen ondernemend Nederland volledig bewust is van criminaliteitsrisico’s. Dat doet hij in zijn werk, door zijn inbreng vanuit het Verbond van Verzekeraars als het gaat om toekomstig beleid en als ontwikkelend docent bij SOBA. Van Nierop doorliep het opleidingstraject van MBV naar DHM en is nu zelf docent.

“Een leven lang leren met unieke doorlopende leerlijn van SOBA Security Opleidingen.”

Passie is de sleutel tot kennis

Rob begon zijn loopbaan in 1987 als monteur en is nu criminaliteitspreventiespecialist bij een verzekeraar. "Ik heb passie voor het beveiligingsvak. Door het volgen van verschillende opleidingen heb ik steeds meer kennis vergaard. Ik word blij van mensen tegenover me die mij tijdens een risicodialoog gaan begrijpen als het gaat om security. Maar ook als docent ervaar ik dat het voor je werkt als je met passie voor de groep staat. Die vonk in de ogen van degene die plotseling begrijpt hoe iets werkt; daar doe je het voor. Passie is de sleutel tot leren, opleiden en tot kennisoverdracht."

Van MBV naar DHM

"Wil je serieus aan de slag met een carrière in de beveiliging, dan moet je minimaal DHM hebben gevolgd. SOBA is hét loket voor beveiligingsopleidingen vanwege de unieke doorlopende leerlijn. Je kunt bij SOBA veel kanten op: zij bieden een compleet opleidingspalet voor de hele branche. Ik heb zelf een opleidingstraject doorlopen van MBV naar DHM en lever nu mijn bijdrage aan verschillende opleidingen. Als docent en als opleidingsontwikkelaar. Zeer recent heb ik de module "VRKI in DHM stramien" ontwikkeld. Dit is bedoeld voor de talenten in de opleidingen MBV/TBV die echt geïnteresseerd zijn in het vak, verdiepingsvragen stellen en verder willen leren. Deze module toont hen het grotere plaatje en heeft als doel deze professionals warm te maken voor de unieke doorlopende leerlijn van MBV/TBV naar MSec."

Kennis máken

“Aan het begin van de DHM-opleiding neem ik ruim de tijd voor de onderlinge kennismaking. De opleiding gaat naast het opdoen van kennis namelijk ook om het vergroten van je professionele netwerk. Dat is zeer waardevol. Ik schrijf dan op de flip-over "kennis máken" waarmee ik de deelnemers naast het sociale aspect, aangeef dat ik ze vanuit SOBA kan helpen met nieuwe kennis (het máken) om ze verder te helpen in hun carrière.”

Altijd in ontwikkeling

“Security is en blijft altijd in ontwikkeling. Als professional kun je niet achterblijven. Er is geen einddoel. Je kunt en moet een leven lang leren en je permanent blijven ontwikkelen. En dat is het mooie aan dit vak."

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3