« Terug

Niels Kolle: Post-HBO trilogie geeft handvatten voor integrale benadering beveiligingsvraagstukken

Niels Kolle 2.1.jpg30 mei

De loopbaan van Niels Kolle beslaat diverse functies binnen de beveiliging. De afgelopen jaren rondde hij de Post-HBO opleidingen DHM Security Management, Security & Recht en Security Techniek bij SOBA af. “Beveiligingsvraagstukken worden steeds complexer en vragen om een integrale aanpak en werkwijze. Het is belangrijk op de hoogte te blijven, bij te blijven. De methodieken en kijkwijze die ik aangereikt heb gekregen tijdens de Post-HBO trilogie helpen mij in mijn dagelijkse werk.”

Beveiligingsvraagstukken worden steeds complexer en vragen om een integrale aanpak en werkwijze. Het is belangrijk op de hoogte te blijven, bij te blijven. 

Toegevoegde waarde

Beveiligingsvraagstukken worden complexer en technischer. Ook komen er steeds meer juridische aspecten bij kijken. “Denk bijvoorbeeld aan camerabewakingssystemen waar je naast technische elementen ook te maken hebt met juridische kanten zoals de AVG-richtlijn. Ik begon in 2019 met DHM Security Management omdat dat mooi aansloot bij mijn werk en de oplossingen die wij bieden en volgde Security & Recht in 2020 meer vanuit een persoonlijke interesse. Security Techniek heb ik in 2022 afgerond. Voor mij persoonlijk bood deze opleiding de meest toegevoegde waarde. Ik ben nu een serieuze gesprekspartner voor specialisten in dit vakgebied. Ik kan, zeker op het gebied van de techniek, de juiste kritische vragen stellen en begrijp goed waar anderen het over hebben.”

Opleidingen met diepgang en ervaren vakdocenten

“Iedere opleiding is met zorg samengesteld. De DHM Security Management-methodiek bestaat natuurlijk al enige tijd en heeft zich ruim bewezen. Met de integrale beveiligingscyclus zorg je ervoor dat beveiliging ook na oplevering geborgd is en continu onder de aandacht blijft. Bij opleiding Security & Recht komen de juiste onderwerpen met voldoende diepgang aan bod. Daarnaast krijg je handvatten waar meer informatie te vinden of te halen is. Heel nuttig. Verder worden alle opleidingen verzorgd door vakdocenten, met veel kennis en ervaring. Vooral bij Security Techniek zijn er veel specialisaties en toepassingen. Door de inzet van de juiste vakdocenten ga je dus echt de diepte in en bereik je een serieus niveau.”

Waardevol netwerk

Na het succesvol afronden van de drie Post-HBO-opleidingen mag je de titel Manager of Security (MSec) voeren. “De titel MSec heeft zeker toegevoegde waarde. Het toont aan de buitenwereld aan dat je op een bepaald niveau kennis en kunde hebt. Het is eigenlijk een soort van kwaliteitskeurmerk. Ik sta ingeschreven in het register en dat is ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Vanuit het register worden regelmatig activiteiten georganiseerd en je bouwt een nuttig netwerk op.

Ook tijdens de opleidingen bouw je een waardevol netwerk op. We hebben nog steeds een actieve Whatsapp-groep waarin vakinhoudelijke vragen worden gesteld. Je blijft actief betrokken en op de hoogte van waar een ander mee bezig is. En je bouwt vriendschappen op. Echt een waardevol extraatje van het volgen van de Post-HBO-opleidingen!”

Toekomstplannen?

Toekomstplannen zijn er zeker! Ik ben van plan in september te beginnen met SRM of Radicalisering en Terrorisme bij de collega’s van SoSecure. Ik ben er nog niet helemaal over uit welke het wordt. Er ligt nog een studiebeurs van stichting SERN voor me klaar, die moet ik natuurlijk wel goed in zetten.

Mijn tip?

“Begin met de opleiding waar je behoefte aan hebt. En kies er bewust voor: de opleidingen brengen je echt verder, hebben echt meerwaarde. Je doet er niet even bij, maar als je er tijd en energie in steekt, haal je er zo ontzettend veel uit.” 

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3