« Terug

Ontmoet Marieke Huijzer: Onze nieuwe Junior onderwijskundige bij SOBA

Marieke Huijzer.jpg22 jan

Kun je iets vertellen over je achtergrond en opleiding?

Zeker! Ik ben Marieke Huijzer, ik heb de PABO gedaan en dat vond ik hartstikke leuk maar zocht meer uitdaging en achtergrond. Ik wilde meer begrijpen over de psychologie achter het onderwijs en welke werkvormen effectief zijn. Daarom ben ik daarna gestart met de Master Educational Sciences. Tijdens mijn Master stond ik één dag per week voor de klas op verschillende basisscholen. Ruim twee jaar geleden ben ik voor mijn studie van Flevoland naar Utrecht verhuisd, waar ik me helemaal thuis voel.

Hoe ben je bij SOBA terechtgekomen voor je afstudeeropdracht?

SOBA had een opdracht uitgezet bij de universiteit, en zo ben ik hier terechtgekomen. De organisatie sprak me aan, omdat het als opleidingsbedrijf een heel ander type organisatie is dan een basis- of middelbare school.

Wat was het onderwerp van je afstudeeropdracht?

Mijn opdracht was gericht op het verbeteren van de evaluaties van de open opleidingen. Het doel was om de respons te verhogen, het evaluatieformulier te vernieuwen en een efficiëntere verwerkingsmethode te implementeren.

Kun je ons iets meer vertellen over de uitkomsten van je onderzoek?

Ja natuurlijk! We willen het verhogen van de respons bereiken door de betrokkenheid van de deelnemers te verhogen. Dit doen we bijvoorbeeld door het bespreken van het evaluatieformulier tijdens de lessen. Hoofdresultaat is dat er een nieuw evaluatieformulier is opgesteld. De vragen zijn gebaseerd op een wetenschappelijke onderbouwing en een aantal vragen zijn aangepast of verwijderd. Hiermee verwachten we een hogere respons te krijgen en dat de uitslag een representatiever beeld zal geven. Het nieuwe formulier wordt binnenkort ingezet bij lopende opleidingen.

Hoe heb je je afstudeeropdracht bij SOBA ervaren?

Het was superleuk! Ik werd meteen betrokken bij het team, wat me een welkom gevoel gaf. Het was daardoor ook makkelijk om mensen bij het onderzoek te betrekken en in gesprek te gaan over het onderwerp. Inmiddels heb ik het onderzoek afgerond en ben ik afgestudeerd. Ik ben trots op het behalen van mijn Master en ik ben heel blij dat het gelukt is.

En meteen gebleven bij SOBA!

Tijdens mijn afstudeerstage werkte ik al één dag per week bij SOBA en zo ben ik er ingerold. Ik vind het leuk dat ik nu ook meteen kan doorpakken. Anders had ik het onderzoek ingeleverd en los moeten laten.

Wat zijn op dit moment de projecten waaraan je werkt bij SOBA?

Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van onderwijsmateriaal voor SecTec en daarnaast ben ik betrokken bij een aantal andere projecten samen met de andere onderwijskundigen zoals de herziening ODB / PDB. Zo kom ik er langzaam in.

Hoe is de samenwerking met het onderwijskundig team en het SOBA-team?

Het is een heel gezellig mooi groepje van in totaal 3 personen. Ik kan nog veel leren van mijn collega’s en ik leer ook veel over het vakgebied beveiliging en veiligheid. Dat doe ik bijvoorbeeld door aan te sluiten bij de lessen en samen te werken met de vakdocenten.

Waar ga je je de komende tijd op richten?

Ik vind het leuk om me te richten op het ontwikkelen van lesmateriaal voor volwassenen omdat je werkt met gemotiveerde mensen. Belangrijk daarin vind ik ook het samenwerken, veel leren van elkaar en elkaar ook motiveren als deelnemers.  Ik wil blijven werken aan het ontwikkelen van lesmateriaal en verder leren over het ontwerpen van nieuwe werkvormen. Ook het werken aan de online lesomgeving vind ik een mooie toevoeging in het onderwijs bij SOBA.

Marieke Huijzer (met hond)

Wat doe je graag buiten werktijd?

Ik hou erg van zwemmen, yoga en ga graag wandelen met mijn hondje Senne. In de zomer ga ik langs veel festivals en foodtruckfestivals. Dat vind ik hartstikke gezellig, maar ik vind ook de kleinere concerten van wat minder bekende artiesten erg leuk.

Dankjewel Marieke! We zijn blij met jou in ons team!  Veel succes en plezier bij SOBA!

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3