« Terug

Nu 2 startmomenten per jaar voor herziene Post-HBO Registeropleiding SecTec

Post-HBO Security Techniek.jpg29 mrt

Recentelijk zijn we gestart met alweer de 32e editie van onze Post-HBO Registeropleiding Security Techniek (SecTec). Deze editie kenmerkt zich door een aantal aanpassingen.

De security branche is een grillige wereld waarin continu ontwikkelingen plaatsvinden. Proactief hierop kunnen anticiperen is daarom een vereiste. Reden genoeg om de opleiding onder de loep te nemen.

De Post-HBO Registeropleiding Security Techniek heeft als doel je als deelnemer op te leiden tot een volwaardig gesprekspartner. Tijdens de opleiding, verdeeld over 7 blokken krijg je verdieping in verschillende specialisaties. Het resultaat? Je bent in staat een integraal beveiligingsplan te maken en een adviesrapport te presenteren aan je organisatie. Je groeit uit tot een volwaardig gesprekspartner die het verantwoordelijk management mee kan nemen in de besluitvorming op het gebied van security.

Meer flexibiliteit
Om in de vraag te kunnen voorzien bieden we de opleiding SecTec vanaf nu 2x per jaar aan naast het startmoment in maart is er vanaf nu ook startmoment met een nieuwe groep in september. Dit geeft meer flexibiliteit aan de deelnemer om  te starten op het meest geschikte moment.

Optimale voorbereiding door herziening leerplein

Door een herziening van het leerplein wordt er geen map meer verstrekt, waardoor de lesstof altijd binnen handbereik is. Dit biedt niet alleen logistiek gemak, maar stelt ons ook in staat om de lesstof dynamisch te houden en direct in te spelen op de laatste ontwikkelingen tijdens de lessen. Dankzij het leerplein kunnen deelnemers zich bovendien optimaal voorbereiden op de lesstof, wat resulteert in meer persoonlijke aandacht tijdens de les en een verhoogde interactie tussen deelnemers onderling.

Ontwikkel je presentatievaardigheden tijdens de Samenhanglessen

Binnen de opleiding worden er 4 samenhanglessen georganiseerd waarbij deelnemers afwisselend casussen aan elkaar presenteren. Deze lessen zijn gericht op het versterken van de presentatievaardigheden. Door actief te presenteren en vragen te stellen bij de presentaties van anderen, verbeteren de deelnemers hun presentatietechnieken en communicatieve vaardigheden.

Interessante Masterclasses

Nieuw zijn 6 masterclasses die toegevoegd zijn. Deze worden gegeven door experts uit het werkveld over onderwerpen zoals afluistertechniek, beveiligd drukwerk en drones.

Praktijkgerichte Werkbezoeken
Een vast onderdeel van de opleiding zijn 4 praktijkgerichte werkbezoeken, waarbij we verschillende bedrijven bezoeken die relevant zijn voor de securitybranche. Dit zijn bezoeken aan bedrijven zoals Royal Joh. Enschede, de drukkerij van ons papiergeld en bijvoorbeeld een detectiespecialist zoals Bavak. Zo krijgen deelnemers de kans om praktisch inzicht te krijgen.

 “De opleiding geeft een boost aan je technische kennis van de beveiliging!”

 Passie door vakgedreven docenten
Onze vakdocenten komen allemaal uit de praktijk, hebben passie voor het vak en brengen een schat aan ervaring meer. Daardoor kunnen jou begeleiden met relevante praktijkkennis. We behandelen niet alleen de pure theorie, maar we leren je ook hoe je de kennis overtuigend kunt presenteren en toepassen binnen je eigen organisatie

En natuurlijk bouw je een groot netwerk op met de overige deelnemers en docenten waar je tot jaren later profijt van zult hebben.

De Post-HBO Registeropleiding Security Techniek (SecTec) is één van de drie vereiste opleidingen om in aanmerking te komen voor de titel MSec (Manager of Security) die door Sern (Security Expert Register Nederland) wordt verstrekt. Volg daarom ook bij SOBA de Post-HBO Registeropleiding DHM-Security Management®  en de Post-HBO Registeropleiding Security en Recht.

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3