Opleiding | 10 avonden of 5 dagen

Van MBV naar TBV

Omschrijving

Van MBV naar TBV is een overstapcursus voor deelnemers die het diploma Monteur Beveiligingssystemen (MBV) hebben behaald en willen doorstromen naar de opleiding Technicus Beveiligingssystemen (TBV). Met het diploma Technicus Beveiligingssystemen (TBV) heb je voldoende kennis om een beveiligingsplan op te stellen voor objecten die in alle beveiligingsklassen (1 t/m 4) vallen.

Dit traject naar een volwaardig TBV-diploma bespaart de deelnemer veel tijd en geld. Wij adviseren om binnen 1,5 jaar na het behalen van het diploma MBV te starten met de cursus van MBV naar TBV. Indien het langer dan 1,5 jaar geleden is dat je MBV hebt gevolgd, dan raden wij aan om ook de Update VRKI 2023 te volgen!

Voorbereiding / zelfstudie
De deelnemer ontvangt 3 weken voor aanvang van de opleiding de complete TBV cursusmap, inclusief de nieuwste versie van de overlappende MBV lesstof. De overlappende lesstof dient als zelfstudie (voorafgaand aan de klassikale lessen) m.b.v. oefenvragen op het digitale leerplein.

Theorie- en Praktijkexamen
De opleiding wordt afgesloten met het TBV Theorie- en TBV Praktijkexamen. De deelnemer wordt door SOBA aangemeld voor deze examens. De deelnemer volgt (na de voorbereiding/zelfstudie) 2 theorielessen en legt dan het theorie-examen af. Kort daarna starten de praktijk(case)lessen.
Alleen na een positief resultaat van het theorie-examen kan voor de cursist het praktijkexamen worden aangevraagd. Je ontvangt van het CIBV 2 case opdrachten waarvoor je een maand de tijd krijgt om deze te maken en in te sturen. Vervolgens word je uitgenodigd voor de mondelinge verdediging van de gemaakte cases.

Na het behalen van het diploma TBV wordt voldaan aan de voorwaarden van de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (Wpbr).

Inhoud

  • Je start met het opfrissen van de overlappende MBV lesstof d.m.v. zelfstudie met online oefenvragen via het leerplein. Je ontvangt hiervoor 3 weken voor aanvang login gegevens voor het digitale leerplein en per post de complete TBV cursusmap.
  • Heb je langer dan 1,5 jaar de MBV opleiding gevolgd? Dan adviseren wij de VRKI dag te volgen (voor aanvang van de lessen), zodat je op op de hoogte bent van de veranderde wet- en regelgeving.
  • Bij aanvang van de opleiding wordt geen herhalende MBV lesstof meer behandeld, wel de aanvullende TBV lesmodule Brandmeldinstallatie en een examentraining in 2 avonden of 1 dag. Daarna kun je het TBV Theorie-examen afleggen.
  • Vervolgens volg je 8 avonden of 4 dagen TBV Praktijk(case)lessen waar aandacht aan de behandeling van praktijkcases wordt besteed.

Voor wie?

MBV-ers, zoals monteurs, technici, adviseurs van beveiligingsbedrijven en verzekeraars.

Opleidingsduur en tijden

  • De opleiding bestaat uit 10 avonden van 3 uur of 5 dagen van 6 uur. 
  • De opleiding wordt afgesloten met het TBV Theorie- en TBV Praktijkexamen. De deelnemer wordt door SOBA aangemeld voor deze examens.
  • De prijs is inclusief inloggegevens waarmee je toegang hebt tot het leerplein om online oefenvragen te maken.
  • Om toegang te krijgen tot digitale oefenvragen ontvang je 3 weken voor de start van de opleiding inloggegevens per mail én de TBV cursusmap per post.

Extra informatie

  • De prijs is inclusief lesmateriaal.
  • Bij onvoldoende deelname kan de plaats worden gewijzigd en/of de opleiding worden geannuleerd.