Opleiding | 8 avonden

TBV Praktijk - avond

Omschrijving

De opleiding Technicus Beveiligingssystemen (TBV) is ontwikkeld voor adviseurs en technisch beheerders van het (VEB/BORG) Technisch Beveiligingsbedrijf. De opleiding TBV Praktijk bestaat alleen uit praktijklessen van 8 avonden.

Met het diploma Technicus Beveiligingssystemen (TBV) heb je voldoende kennis om een beveiligingsplan op te stellen voor objecten die in alle beveiligingsklassen (1 t/m 4) vallen.

Praktijkexamen
De opleiding wordt afgesloten met het TBV Praktijk examen. De deelnemer wordt door SOBA aangemeld voor dit examen.

Om in aanmerking te komen voor het TBV diploma, dient de deelnemer eerst een positief resultaat te behalen met het TBV Theorie examen en daarna het TBV Praktijk examen. 

Voor het theoriegedeelte (bestaande uit 12 avonden theorielessen), dient de deelnemer zich apart aan te melden. Kijk op de website bij TBV Theorie voor de startdata.

Alleen na een positief resultaat van het theorie examen kan voor de deelnemer het praktijkexamen worden aangevraagd. Je ontvangt van het CIBV 2 case opdrachten waarvoor je een maand de tijd krijgt om deze te maken en in te sturen. Vervolgens word je uitgenodigd voor de mondelinge verdediging van de gemaakte cases.

Na het behalen van het diploma TBV wordt voldaan aan de voorwaarden van de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (Wpbr).

Inhoud

In het casegedeelte worden praktijksituaties door de deelnemers uitgewerkt tot complete plannen die aan de vigerende wet- en regelgeving moeten voldoen.

Voor wie?

Monteurs, technici en adviseurs van beveiligingsbedrijven, verzekeraars.

Opleidingsduur en tijden

  • De opleiding is opgebouwd uit 8 avonden TBV praktijk(case)lessen voor het maken van beveiligingsplannen, waarna het TBV Praktijkexamen kan worden gemaakt.
    LET OP: de deelnemer dient eerst de TBV theorielessen te volgen en in bezit te zijn van het TBV Theorie certificaat, alvorens het TBV Praktijk examen gemaakt kan worden!
  • De prijs is inclusief inloggegevens waarmee je toegang hebt tot het leerplein voor de huiswerkopdrachten.
  • Om toegang te krijgen tot digitale oefenvragen ontvang je voor de start van de opleiding inloggegevens per mail.

Extra informatie

  • De prijs is inclusief lesmateriaal.
  • Combinatie klassen zijn mogelijk.
  • Bij onvoldoende deelname kan de plaats worden gewijzigd en/of de opleiding worden geannuleerd.
  • De opleiding wordt afgesloten met het TBV Praktijk examen. De deelnemer wordt door SOBA aangemeld voor dit examen.
  • Er kunnen meer examendagen in onderstaande planning staan. Door maximale groepsgroottes tijdens het examen kan de groep verdeeld worden over verschillende examendata. Je hebt maar op één dag examen.