Opleiding | 20 uur

Certificering Insider Risk Programma Manager

Omschrijving

Medewerkers hebben vaak toegang tot zeer gevoelige informatie, goederen en processen, die per ongeluk of opzettelijk kunnen worden gebruikt, gestolen of verwijderd. Veel organisaties zijn momenteel bezig met het opzetten van een Insider Risk Management programma om hun mogelijkheden voor het identificeren, voorkomen, detecteren, reageren en herstellen van zowel onbedoelde als opzettelijke insider-dreigingen op te bouwen of te verbeteren en zo ondermijning in de organisatie het hoofd te bieden. Deze digitale opleiding tot gecertificeerde insider risk programma manager bestaat uit 11 online modules inclusief interviews met wereldwijde experts in diverse domeinen van Insider Risk. Cursisten ontvangen ook een theorieboek als naslagwerk. 

Dit online programma wordt aangeboden in het Engels.

Cursusinhoud

  • Elf theoretisch modules.
  • Vijf interviews met internationale experts in diverse subdomeinen van Insider Risk Alles online en te vervullen in uw eigen tijd.
  • Maandelijkse feedback calls en inhoudelijke discussies met alle cursisten (optioneel).
  • Een één-op-één coaching call.
  • Multiple-choice opdrachten aan het eind van 8 modules en schriftelijke opdrachten aan het eind van 3 modules.
  • Een uitgebreid theorieboek dat gebruikt kan worden tijdens het gehele programma.
  • Een optionele database van expert interviews is beschikbaar voor de duur van de cursus.
  • U ontvangt uw certificering als uw alle modules tenminste voor 75% heeft afgerond.

Voor meer informatie over deze opleiding bekijkt u dit You Tube filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=6XhAiIMt5As.
Of download de brochure: Certification-Insider-Risk-Programme-Manager-11.pdf

Voor wie?

Deze online training is ontwikkeld voor security managers en andere professionals die een rol spelen in het omgaan met Insider Risk, van HR tot juridische en onderzoeksafdelingen.

Cursusduur en tijden

De cursus duurt 20 uur en dient vervult te worden in een periode van 4 maanden (exclusief optionele uren met extra materiaal en maandelijkse meetings).

Extra informatie

Deze Online Training faciliteert SOBA Security Academy in samenwerking met Signpost Six.

Signpost Six is een internationaal opleidings- en adviesbureau op het gebied van ‘insider risk management’. Zij helpen organisaties in het beschermen van de waarde van hun kritische mensen, hun strategische bezittingen en vooral hun intellectueel eigendom. Door middel van een holistische benadering van insider risk management ondersteunen zij organisaties bij het verminderen van de risico's van statelijke- en bedrijfsspionage en georganiseerde misdaad.

Insiders zijn een ieder die toegang heeft gekregen tot fysieke locaties, personen, systemen en data binnen een organisatie. Naast medewerkers zijn dit ook partner(s) (instituten), bezoekers, studenten, stagiaires, contractors, particuliere bedrijven, en soms ook ex-medewerkers (kennis blijft altijd deels aanwezig, ook bij ex-medewerkers).