« Terug

Leo van der Vliet: Inzichten SRM-opleiding waardevol en direct zichtbaar in speelveld van veiligheid

Leo vd Vliet KNVB.jpg14 jul

Leo van der Vliet werkt als veiligheidsadviseur betaald voetbal bij de KNVB waar hij zich breed bezighoudt met het onderwerp veiligheid. “Ik heb altijd in de veiligheid gewerkt. Binnen de voetbalwereld en bij de overheid.  Samenwerken met meerdere partijen geeft mij energie. Ik vind het geweldig om bij evenementen te kijken hoe we maatregelen slimmer of effectiever kunnen inzetten. En dan is de voetbalwereld een prachtig speelveld om de inzichten uit de Post HBO Opleiding SRM® op te kunnen toepassen.”

“Ik heb een bestuurskundige achtergrond en geloof in informatiegestuurd werken om zo risico’s juist te kunnen inschatten en passende maatregelen te kunnen nemen. Ik wilde weer een opleiding doen. We leven in onzekere tijden. Veiligheid verandert continu. Je moet als veiligheidsdeskundige om kunnen gaan met onzekerheden, actief kunnen bijstellen. Ik wilde mijn toolkit verder aanvullen om beter te kunnen omgaan met deze dagelijkse worsteling. Tijdens de bijeenkomst van het 25-jarige bestaan van de Stichting SERN was er een presentatie van QShare, de partij die de Post-HBO Opleiding SRM® heeft ontwikkeld en deze samen met SOBA in de markt zet. Ik werd meteen enthousiast over deze opleiding en heb mij na een vervolggesprek met Leo Mulder, mede-directeur van QShare, ingeschreven.”

Het was niet de eerste opleiding die Leo volgde bij SOBA. “Eerder had ik de DHM-opleiding gevolgd bij SOBA en ik ben erg te spreken over het opleidingsinstituut. SOBA is echt één van de grootste opleiders in veiligheid. Zij hebben de juiste tools en werken met docenten uit de praktijk die de juiste expertise hebben. DHM vormt een prima basis en is een echt goed doordachte methodiek. Ik zocht als aanvulling een opleiding waarin de ontwikkelingen in het veiligheidsdomein verder zijn doorvertaald, zoals het flexibel kunnen omgaan met onzekerheden, focus op proactie en het voorkomen van incidenten. Dat vond ik volledig in de SRM®-opleiding.

De SRM-opleiding heeft een duidelijke en logische volgordelijkheid, is gebaseerd op informatie gestuurd werken en past helemaal bij de snel veranderende ontwikkelingen in deze tijd.”

Wat heeft SRM® je gebracht? 

“Ik heb nieuwe inzichten opgedaan op het gebied van het aanpakken van veiligheid en de te beschermen belangen. Het 3-poorten model geeft bijvoorbeeld inzicht hoe je in een organisatie beter integraal kunt werken. Het Pentagon model dat in de opleiding wordt behandeld speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol in de volgordelijkheid van de te nemen stappen, het bepalen van je risico’s, de impact hiervan en op basis daarvan een maatregel of actie bepalen. Ik pas deze heel bewust en in deze volgorde toe. Het helpt je om weer echt vanuit deze basis te denken en te handelen. De methodiek helpt mij ook bij het op strategisch niveau uitleggen van beveiligingsmaatregelen en het te visualiseren voor bijvoorbeeld de directie. Een andere meerwaarde van de opleiding is dat er verschillende professionals deelnemen met diverse achtergronden. Dit levert nieuwe inzichten op en vormt een waardevol netwerk. En dat alles helpt mij in mijn bijdrage om Nederland een stukje veiliger te maken. Want daar doen we het toch voor uiteindelijk!”

« Terug

Archief > 2022

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3