« Terug

Q-Share nieuwe partner van SOBA

QShare foto nieuws.png28 feb

SOBA Security Opleidingen BV voegt de nieuwe Post-HBO opleiding SRM® (Security Risk, Safety en Intelligence Management®) toe aan haar opleidingsaanbod! De opleiding wordt aangeboden vanuit een unieke samenwerking met Q-Share, de ontwikkelaar van deze opleiding. Op 7 april gaat de opleiding met de eerste groep deelnemers van start.

Fundament van de opleiding is het Boek “Security Risk, Safety en Intelligence Management” oorspronkelijk opgesteld voor de Marechaussee en door Q-Share geadopteerd en doorontwikkeld voor een brede toepasbaarheid voor zowel publieke als private organisaties. De opleiding is tot nu toe gegeven als incompany maar door de samenwerking met SOBA nu ook toegankelijk voor open inschrijvingen.

Het belang van de opleiding: groeiend aantal risico's en onzekerheden voor organisaties

We leven in een tijd waar veranderingen elkaar in hoog tempo opvolgen. Digitalisering, automatisering en globalisering brengen naast kansen ook nieuwe risico’s met zich mee. Oorzaken en dreigingen veranderen, waarbij zaken als ondermijning, maatschappelijke onrust, invloed van statelijke actoren, spionage en cybercrime ervoor zorgen dat het inrichten van veiligheid steeds meer uiteenlopende dimensies kent. Hoe kan een organisatie zich weren tegen deze ontwikkelingen, rekening houdend met een groeiend aantal onzekerheden?

Wat houdt de opleiding in?

SRM® richt zich op het vergroten van de weerbaarheid en veiligheid van organisaties. Hierbij staan integraliteitinformatie gestuurd werken en proactie centraal, want voorkomen is immers beter dan genezen. De opleiding is door ervaren specialisten ontworpen en kent een logische opbouw en brede toepasbaarheid, voor zowel publieke als private organisaties.

Leerdoelen en resultaten

  • Verkrijg een vernieuwende kijk op veiligheid, gebaseerd op een unieke en integrale aanpak vanuit Security Risk, Safety en Intelligence Management.
  • Ontwikkel alle inzichten die nodig zijn om op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau veiligheid en beveiliging flexibel, effectief en efficiënt in te richten.
  • Krijg inzicht in het belang van een goede inlichtingenpositie en leer vanuit het toepassen van het SRM® model veiligheid in te richten vanuit informatie gestuurd werken.

De opleiding kent diverse verdiepingsmodules, zoals: predictive profiling, intelligence, risk assessment, Red Teaming en BowTie.

De combinatie met De Haagse Methodiek (DHM®)

Voor cursisten die al bekend zijn met DHM is het een waardevolle aanvulling. Beide opleidingen richten zich op het veiliger maken van publieke en private organisaties en behandelen diverse uiteenlopende aspecten van de veiligheidswereld.

SRM® geeft een proactieve, integrale visie op veiligheid die rekening houdt met de meest recente ontwikkelingen binnen het veiligheidslandschap, waarbij DHM® waardevolle inzichten en methodieken aanreikt die een gerichte toepassing van OBE-maatregelen mogelijk maken om incidenten aantoonbaar beheersbaar te houden.

DHM® toont bijvoorbeeld aan of een incident onder controle is zonder acht te slaan op de intentie en potentie van de dader terwijl SRM® de rol van de dader en zijn motivatie benadert vanuit de criminele planningscyclus. SRM® geeft je inzicht tegen wie je moet beveiligen en DHM® laat zien hoe je dat het beste doet.

“Een veiligheidsprofessional die de combinatie van beide methodieken beheerst, kan vanuit een breed en integraal kader een proactief veiligheidsbeleid inrichten en de essentiële vertaalslag maken naar de praktijk”

Voor wie is de opleiding interessant?

Deze opleiding is interessant voor iedereen die in een organisatie een rol speelt bij het inrichten van beveiliging en veiligheid en/of een interesse heeft in hoe organisaties hun veiligheid en weerbaarheid kunnen verhogen. Het geleerde is zowel in het publieke als private domein breed toepasbaar.

Vragen en aanmelden

Vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via info@soba.nl of 030-6667773. Zij helpen u graag verder. Direct aanmelden kan via onze website.

« Terug

Archief > 2022

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3