« Terug

Nieuw bij SOBA: Insider Risk opleidingen

sign-post-six.jpg29 apr

SOBA Security Academy faciliteert in samenwerking met Signpost Six de opleiding “Insider Risk Programma Manager”. Men kan op ieder gewenst moment instappen.

Signpost Six

Signpost Six is een internationaal opleidings- en adviesbureau op het gebied van ‘insider risk management’. Zij helpen organisaties in het beschermen van de waarde van hun kritische mensen, hun strategische bezittingen en vooral hun intellectueel eigendom. Door middel van een holistische benadering van insider risk management ondersteunen zij organisaties bij het verminderen van risico's van statelijke- en bedrijfsspionage en georganiseerde misdaad. 

Belang van Insider Risk Management

Medewerkers hebben vaak toegang tot zeer gevoelige informatie, goederen en processen, die per ongeluk of opzettelijk kunnen worden gebruikt, gestolen of verwijderd. Denk aan het GGD incident waarbij medewerkers gevoelige persoonsgegevens hebben proberen te verkopen, de Siemens medewerker die intellectueel eigendom van het bedrijf verkocht aan een ander bedrijf of de havenmedewerker die onder druk een oogje toeknijpt als een container met verdachte goederen goedgekeurd moet worden.

Veel organisaties zijn momenteel bezig met het opzetten van een Insider Risk Management programma om hun mogelijkheden voor het identificeren, voorkomen, detecteren, reageren en herstellen van zowel onbedoelde als opzettelijke insider-dreigingen op te bouwen of te verbeteren en zo ondermijning in de organisatie het hoofd te bieden. 

Om organisaties in staat te stellen insider risk management op te zetten heeft Signpost Six trainingen op alle verschillende benodigde niveaus ontwikkeld, vanaf directie, tot specialisten en alle medewerkers. Uiteindelijk moet een organisatie een antwoord weten te geven op: “hoe bescherm ik mijn mensen, systemen, data en reputatie van dreigingen van binnenuit de organisatie”. SOBA en Signpost Six sluiten de handen ineen om deze samen aan te bieden. 

Insider Risk Management is relatief nieuw in Nederland. Volgens Elsine van Os sluit training juist nu heel goed aan op de wens en behoefte van bedrijven. “Er zijn helaas veel incidenten en bedrijven hebben de zorgplicht hun systemen, data, processen, mensen en reputatie goed te beschermen, niet alleen van digitale of fysieke aanvallen van buitenaf maar ook van binnenuit.” 

De opleiding “Insider Risk Programma Manager” start digitaal en op ieder gewenst moment 

De volledige opleiding tot Insider Risk Programma Manager is een online beschikbaar programma. Deze digitale opleiding bestaat uit 11 online modules inclusief interviews met wereldwijde experts in diverse domeinen van Insider Risk. Cursisten ontvangen ook een theorieboek als naslagwerk. 

Doelen: 

• BEGRIJP het spectrum van interne risico's en vroege tekenen van dreigingen
• VERKRIJG een holistische kijk op insider risk
• GEBRUIKEN van processen en tools ter beoordeling van het risico in uw organisatie
• IMPLEMENTEER een stappenplan met acties binnen uw organisatie.

Voor meer informatie is een introductievideo beschikbaar, deze kunt u hier bekijken: https://youtu.be/6XhAiIMt5As
Voor meer informatie zie de brochure:Online-IRM-training-programme-overview.pdf(signpostsix.com)

Naast deze volledig opleiding worden ook een Serious Game on Insider Risk en de Introduction to Insider Risk opgenomen in het programma van SOBA. 

« Terug

Archief > 2021

november

oktober

september

augustus

juni

mei

april

maart

februari

januari

Meer informatie

Heeft u vragen over onze opleidingen of wilt u een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één onze opleidingsadviseurs. Wij helpen u graag verder!

Bel 030 666 777 3