Door
26 - 02 - 21 | 0 reacties
Vakdocent Christiaan van de Geer stelt zich voor

Mijn naam is Christiaan van de Geer en ik ben sinds 2012 bij SOBA Security Opleidingen betrokken als vakdocent voor de opleidingen installatiedeskundige brandmeldinstallaties (IDB), maar met name voor onderhoudsdeskundige en projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties (ODB en PDB).

Naast vakdocent bij SOBA ben ik werkzaam als auditor bij Certificatie Instelling voor Beveiliging en Veiligheid (CIBV). Met 20 jaar ervaring vanuit verschillende bedrijven en functies heb ik uitgebreide kennis opgedaan op het gebied van regelgeving en brandveiligheidsinstallaties. Met deze kennis heb ik veel complexe brandveiligheidsvraagstukken opgelost en mensen opgeleid tot specialisten.

Met mijn praktijkervaring, ruime kennis binnen dit specialistische werkterrein, het gevarieerd aanbieden van de lesstof en een beetje humor tracht ik de theorie op de groep cursisten over te brengen en hen zo goed mogelijk op het examen voor te bereiden.

Daarbij heb ik de uitdaging om elke les verschillende leerstijlen aan te spreken en daarmee iedere cursist te binden en boeien. Het liefste geef ik klassikaal les maar ik heb ook gemerkt dat het COVID-19 virus het online lesgeven een positieve impuls heeft gegeven. We bedenken steeds nieuwe manieren om als docent op afstand toch in contact te blijven met de cursisten.

Zorgen voor goede brandveiligheidsinstallaties en goed opgeleide specialisten is mijn persoonlijke ambitie daarom zet ik me graag in als docent en auditor. Verder kan ik me geen grotere tevredenheid in mijn werk inbeelden dan dat mijn werk direct of indirect bijdraagt aan het voorkomen van persoonlijk en zakelijk leed.

Voor de toekomst verwacht ik dat met het aankomend Besluit Bouwwerken Leefomgeving en de Wet Kwaliteitsborging het nog belangrijker wordt om te werken met bedrijven die over een of meerdere keurmerken beschikken.

Mag ik je binnenkort vanuit het brede lesaanbod van SOBA verwelkomen in een van mijn lessen, lijkt me leuk en tot dan...

Doorlezen

Reacties

Laat een reactie achter