Door SOBA Security Opleidingen
29 - 03 - 21 | 0 reacties

Nieuw opleidingstraject: Allround Monteur Beveiligingssystemen

De arbeidsmarkt zit op slot, er is een grote behoefte aan gemotiveerde specialisten, en dat zal de komende jaren nog wel aanhouden. Met de overspannen arbeidsmarkt als motivatie zijn wij gaan denken in oplossingen. 

Trainee Academy heeft samenwerking gezocht met SOBA en gezamenlijk hebben zij een nieuw traject opgezet en met succes uitgerold.

Doorlezen
Door SOBA Security Opleidingen BV
29 - 03 - 21 | 0 reacties

PD-VSS nieuwe stijl bestaat 2 jaar!

Sinds maart 2019 wordt de cursus PD-VSS (Projecteringsdeskundige Video Surveillance Systemen) nieuwe stijl gegeven, dit in het kader van de nieuwe CCV-beoordelingsrichtlijn voor Openbare Ruimten. 

We zijn hiermee als In-Company bij Heras begonnen en inmiddels wordt deze cursus aangeboden als dag- en avondcursus op meerdere locaties en is er ook een ID-VSS (Installatiedeskundige VSS) bij gekomen.

Doorlezen
Door
26 - 02 - 21 | 0 reacties

Vakdocent Christiaan van de Geer stelt zich voor

Mijn naam is Christiaan van de Geer en ik ben sinds 2012 bij SOBA Security Opleidingen betrokken als vakdocent voor de opleidingen installatiedeskundige brandmeldinstallaties (IDB), maar met name voor onderhoudsdeskundige en projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties (ODB en PDB).

Naast vakdocent bij SOBA ben ik werkzaam als auditor bij Certificatie Instelling voor Beveiliging en Veiligheid (CIBV).

Doorlezen
Door
26 - 02 - 21 | 0 reacties

IDB-ODB-PDB: Combineren of doorstromen bespaart u veel tijd en geld!

Regelmatig krijgen wij de vraag bij de cursus Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties (IDB) of deze ook te combineren is met de cursus Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties (ODB). 

Ook komen er vragen bij ons binnen of men vrijstelling kan krijgen van bepaalde lessen als men het diploma ODB al behaald heeft en gaat doorstromen naar

Doorlezen
Door SOBA Security Opleidingen BV
26 - 01 - 21 | 0 reacties

Interview Giliam van der Weide MSec | RPP

De post-HBO Registeropleiding Security Techniek geeft een boost aan je technische kennis van de beveiliging.

Giliam van der Weide (41) is sinds 2016 opleidingsleider en docent van de post-HBO opleiding Security Techniek. Hij is 

Doorlezen
Door Bluetech Engineering
26 - 01 - 21 | 0 reacties

Interview SOBA en Bluetech Engineering

Een bijzondere samenwerking wordt gestart. 

Bluetech Engineering en SOBA Security Opleidingen gaan met behulp van het Traineeship Beveiligingstechniek toekomstige specialisten opleiden in

Doorlezen
Door Armand van Bercheycke
05 - 01 - 21 | 1 reacties

Ymke van Kersen nieuwe directeur SOBA

Het is alweer meer dan 4 jaar geleden dat Ymke van Kersen in dienst is gekomen bij SOBA waarvan de laatste 2 jaar als bedrijfsleider. Met haar ruime kennis, ervaring en contacten heeft zij in deze positie een forse bijdrage geleverd aan de verdere groei en kwaliteitsverbetering van onze opleidingsbedrijven.

Doorlezen
Door Peter Janssen - SOBA Security Opleidingen BV
17 - 12 - 20 | 0 reacties

Nieuw: Opstellen Programma van Eisen BMI-OAI (vervolgopleiding)

Om ervaren opstellers van een Programma van Eisen van een brandmeld- en /of ontruimingsalarminstallatie verder te ondersteunen heeft SOBA de opleiding Opstellen Programma van Eisen BMI-OAI ontwikkeld, een must voor iedere opsteller van Programma’s van Eisen voor brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties.

Doorlezen
Door SOBA Security Opleidingen BV
05 - 11 - 20 | 1 reacties

Van Brandweerman naar Cursusmanager Brandveiligheid

Deze week had ik een gesprek met onze nieuwe Cursusmanager Brandveiligheid Peter Janssen. Een zeer betrokken en enthousiaste vakspecialist die bevlogen kan praten over het vakgebied van brandveiligheid.

Wat wilde je vroeger ook alweer worden? Lachend: “Brandweerman”. Dat is het niet geworden maar 

Doorlezen
Door SOBA Security Opleidingen BV
13 - 10 - 20 | 0 reacties

Opleiding tot Centralist Alarmcentrale van start!

De eerste groep cursisten is gestart met de Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BoCA). Dit is een samenwerking tussen Roel Maassen van Alarm Meldnet en ons zusterbedrijf SPV. Wij maken gebruik van onze kracht van onze kennis en daarom wordt deze cursus ook via SOBA en SoSecure aangeboden.

De basisopleiding Centralist Alarmcentrale is een 4-daagse opleiding (op MBO-2 niveau). De lesstof is volledig afgestemd op de actuele exameneisen van de SVPB. Met behulp van ons leerplein bieden wij kandidaten aanvullende studiemogelijkheden zoals proefexamens en oefenfilmpjes. Met het BoCA certificaat kan de deelnemer aan de slag als gecertificeerd alarmcentralist.

Doorlezen