Home ›› Hbo Beveiliging

HBO beveiliging: welke vorm past bij jou?

Bij beveiliging denk je al snel aan beveiligers bij bijvoorbeeld grote evenementen of bekende personen die zich in het openbaar verplaatsen. Beveiliging draait om de veiligheid van mensen, bedrijven, gebouwen of materialen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan veiligheid op het internet. De opleiding HBO beveiliging wordt daarom ook wel ‘security management’ genoemd. Ook bijvoorbeeld het in kaart brengen van veiligheidsrisico’s en het opstellen van maatregelen horen bij security management en in de beveiligingsopleiding.

hbo beveiliging boek
Inschrijven

Vormen van beveiliging

Zoals hierboven genoemd, zijn er verschillende vormen van beveiliging te onderscheiden:

  1. Objectbeveiliging: zoals de naam al zegt, gaat dit over objecten. Denk aan de beveiliging van een kantoor, bedrijfspand of andere locatie. Je zorgt ervoor dat dit zowel tijdens als na werktijd een veilige omgeving is.

  2. Persoonsbeveiliging: als persoonsbeveiliger zorg je ervoor dat de zowel de persoon die jij beveiligt als hun bezittingen altijd veilig zijn. Een persoonsbeveiliger wordt ook wel een bodyguard genoemd en komt veel voor bij bekende personen.

  3. Omgevingsbeveiliging: deze vorm van beveiliging lijkt op objectbeveiliging. Echter draait het hier om een volledig terrein. Denk bijvoorbeeld aan een groot bedrijventerrein of bijvoorbeeld een luchthaven.

  4. Evenementenbeveiliging: de naam zegt het al, beveiliging van concerten, festivals, voetbalwedstrijden en andere evenementen. Deze vorm van beveiliging betreft beveiliging van zowel objecten als personen en de omgeving.

  5. Informatiebeveiliging: deze vorm is de laatste jaren veel in opkomst. Informatietechnologie gaat erg snel en de hele wereld over, waardoor een goede beveiliging gewenst is. Gegevens dienen niet op straat te komen liggen en daar is deze vorm van beveiliging voor.

  6. Animale beveiliging: deze vorm van beveiliging is de beveiliging te paard of beveiliging met honden. Ook dit is een speciale tak van beveiliging waarbij het draait om bewaken en beveiligen.

HBO beveiliging: praktische informatie

Tijdens de opleiding HBO beveiliging leer je meer over de verschillende vormen van beveiliging. Ook kun je je  richten op één van de vormen en je daar meer in specialiseren. Elke vorm heeft namelijk weer zijn eigen bijbehorende trainingen en cursussen. Er worden bepaalde basisvakken gegeven, zoals recht, bedrijfseconomie en organisatiekunde. Daarnaast gaat de opleiding ook dieper in op bijvoorbeeld risicomanagement, cybersecurity, criminologie en fysieke beveiliging. Zo leg je een goede basis om het werkveld in te gaan.

hbo beveiliging lokaal
Inschrijven

SOBA: Voor een veiliger Nederland

Al meer dan 30 jaar verzorgt SOBA cursussen en opleidingen in beveiliging en brandveiligheid. Zo heeft het een grote naam opgebouwd in de beveiligingsbranche. Het aanbod bestaat uit opleidingen op allerlei niveaus van technisch beheer tot management. De missie van SOBA is om mensen op te leiden voor een veiliger Nederland. Door ons jarenlange netwerk hebben we veel partners en samenwerkingen, wat we ook proberen door te vertalen in de HBO beveiliging opleiding. Ook zijn we een Cedeo-erkend bedrijf. Cedeo is een onafhankelijke en gecertificeerde partij die onderzoeken verricht naar klanttevredenheid.

Neem contact op

Ben je benieuwd of de HBO beveiliging opleiding iets voor jou is? Neem dan contact met ons op over de opleiding, de mogelijkheden of ons bedrijf. Je kunt ons vinden in De Meern, maar onze opleidingslocaties zitten op verschillende plekken in het land. Zo is er altijd wel een mogelijkheid bij jou in de buurt. We adviseren je graag over de mogelijkheden die passen bij jouw wensen en behoeften!

Neem contact op