Home ›› Crisisbeheersing

Crisisbeheersing

Rampen en crises kunnen voor plotselinge en ernstige verstoringen van de werkzaamheden van jouw bedrijf zorgen. Dat heeft veel impact op de organisatie en de mensen die er werkzaam zijn. Fysieke rampen als brand en een ongeval met gevaarlijke stoffen zijn tegenwoordig niet het enige gevaar. Volg de Post-HBO Registeropleiding Crisisbeheersing bij SOBA Security Opleidingen om jouw rol als crisisbeheersingsexpert goed in te vullen.

In de huidige tijd is de integrale veiligheid van een organisatie minstens zo belangrijk als de fysieke veiligheid. Crisisbeheersing gaat om het voorkomen van calamiteiten en het aanpakken van crisissituaties. Naast de klassieke fysieke rampen als branden, ongevallen met gevaarlijke stoffen, geweldsdelicten en uitval aan essentiële voorzieningen moeten bedrijven en organisaties ook voorbereid zijn op moderne crises, de zogenaamde integrale veiligheid. Denk daarbij aan cybercriminaliteit, fraudevraagstukken en reputatieschade door de beeldvorming in de media.

crisisbeheersing boek
Inschrijven

Crisisbeheersing

De professional op het gebied van crisisbeheersing heeft binnen de organisatie een verantwoordelijke taak. Vakkennis is daarbij van cruciaal belang. De Post-HBO Registeropleiding Crisisbeheersing bereidt jou inhoudelijk voor op de rol van crisisbeheersingsexpert in het bedrijfsleven of bij een overheidsorganisatie. In deze functie adviseer, controleer en verbeter je de maatregelen om calamiteiten te voorkomen of om het risico op crises en rampen zo klein mogelijk te houden. De cruciale rol binnen de organisatie vereist naast kennis ook een betrouwbaar netwerk.

Post-HBO opleiding

Is deze opleiding iets voor jou? De Registeropleiding Crisisbeheersing is voor functionarissen die werkzaam zijn binnen publieke of private veiligheidsdomeinen. Crisisbeheersing sluit aan bij de rol en verantwoordelijkheden van onder andere crisiscoördinatoren, securitymanagers, crisiscommunicatiemedewerkers en leden van crisisteams. Ook is de opleiding geschikt voor studenten die HBO Integrale Veiligheidskunde of HBO Securitymanagement succesvol hebben afgerond en enkele jaren praktijkervaring hebben. De Registeropleiding Crisisbeheersing is één van de Post-HBO opleidingen van SOBA Security Opleidingen.

De opleiding telt 13 bijeenkomsten en heeft inclusief lesvoorbereiding en zelfstudie een totale studiebelasting van ca. 175 uur. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring kan het uiteindelijke aantal benodigde uren per deelnemer uiteraard afwijken van het gemiddelde.
De opleiding Crisisbeheersing wordt afgesloten met het maken en presenteren van een praktijkwerkstuk en een examen. Wanneer de deelnemer beide onderdelen succesvol heeft afgelegd, ontvangt deze het diploma Post-HBO  Registeropleiding Crisisbeheersing. Dit diploma voldoet aan de vakbekwaamheidseis voor inschrijving in het Register Crisisbeheersingsexpert.

crisisbeheersing aantekeningen
Inschrijven

Crisisbeheersing op tactisch en strategisch niveau

Het diploma is het bewijs dat jij een organisatie op tactisch en strategisch niveau op de beste manier kunt voorbereiden op rampen en crises, maar ook hoe een daadwerkelijke ramp of crisis zo goed mogelijk kan worden aangepakt. Je bent in staat om een visie en beleidsuitgangspunten ten aanzien van crisisbeheersing te formuleren en om een integraal crisisplan voor een organisatie op te stellen of te professionaliseren. De crisisbeheersingsexpert moet ook in staat zijn om de structuur, taken, organisatie en werkwijze van crisisorganisaties binnen publieke en private organisaties te doorgronden en tegelijkertijd op de hoogte te zijn van de geldende wet- en regelgeving.

Wil je meer informatie over crisisbeheersing? Neem geheel vrijblijvend contact op met SOBA Security Opleidingen. Wij spelen al gedurende 3 decennia een cruciale rol in de professionalisering van beveiliging en brandveiligheid met opleidingen van MBO tot Post-HBO. SOBA Security Opleidingen biedt korte opleidingen aan over bijvoorbeeld brandpreventie, maar wij hebben ook een doorlopende Security leerlijn in de beveiligingstechniek. Wij kennen al jarenlang het hoogste slagingspercentage in de veiligheidsbranche!

Neem contact op