Home ›› Security Management

Security Management beschermt bedrijven

Bedrijven kiezen steeds vaker voor Security Management. Security managers worden steeds vaker betrokken bij de beveiliging tegen onbevoegde beïnvloeding van de bedrijfsactiviteiten. Dit doen zij door bedreigingen en risico’s te analyseren, en door te beslissen over passende investeringen in beveiliging.

Om hun werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, is het voor security managers noodzakelijk om alles over Security Management te weten. Om juist te kunnen adviseren, ontwerpen, uitvoeren, in bedrijf stellen, onderhouden en beheren, moeten zij kennis hebben van het treffen van beveiligingsmaatregelen, van beleid tot en met uitvoering, en de kwaliteitsborging daarvan.

PBF_HiRes_Beeldbank-SOBA-84-V2
Inschrijven

Security Management vereist de nodige kennis

Om bedrijven goed te beschermen, moeten security managers bekend zijn met een gestructureerd Security Management. Voor het samenwerken met andere actoren in de securitybranche is het daarnaast ook noodzakelijk om alles over de methodiek van tijdpadanalyse (INCI/DETAR®) te weten.

De Post-HBO Registeropleiding DHM Security Management is precies wat een security manager hiervoor nodig heeft. De DHM structuur wordt via het fictieve bedrijf ‘Medisch Onderzoek Centrum (M.O.C)’ behandeld. Op deze manier krijgt de deelnemer vanuit verschillende actoren te maken met de veelheid van toepassingen op het gebied van Security Management.

De opleiding is een aanrader voor iedereen die zich wil bekwamen in Security Management en is een eerste stap om te worden toegelaten in het register Manager of Security (MSec).

Meer informatie over de opleiding DHM Security Management

De opleiding is opgebouwd uit tien dagdelen van ieder vier uur. De studiebelasting is ongeveer 150 studielasturen, waarvan er 40 staan voor de hoor- en werkcolleges, 14 uur voor thuisstudie, 72 uur voor het maken van een werkstuk en 26 uur voor deelname aan het examen. Afhankelijk van de vooropleiding en/of werkervaring kan dit meer of minder zijn.

Na het afronden van DHM Security Management ontvang je de gebruikerslicentie DHM Security Management®. Je beschikt dan over de nodige inzichten in de toepasbaarheid van DHM Security Management. Na het succesvol afleggen van het examen krijg je het diploma Post-HBO Registeropleiding DHM Security Management. Met dit diploma voldoe je aan de vakbekwaamheidseis voor RSE (Register Security Expert) en inschrijving bij de Stichting Sern. Ook kun je ervoor kiezen om door te stromen naar de opleiding Securityvalideur.

Voor toelating moet je over HBO werk- en denkniveau beschikken. Ook is het mogelijk om toegelaten te worden met een MBO-diploma niveau 4, mits je door middel van een gedetailleerde en gemotiveerde verklaring aan kunt tonen dat je door zelfstudie of werkervaring het vereiste niveau hebt bereikt. Het hoofd personeelszaken van jouw werkgever moet hiervoor wel een verklaring EVC (Erkenning Verworven Competenties) hebben ondertekend. Klik op de button hieronder om het formulier te downloaden.

iStock-1159141285
Verklaring HBO werk- en denkniveau

Security Management - Hoe kun je aanmelden?

Ben je ervan overtuigd dat DHM Security Management jou op het lijf is geschreven? Schrijf je dan hier in. Laat je je liever eerst nog wat meer informeren, raadpleeg dan onze opleidingspagina, of breng een bezoekje aan de pagina's op de DHM-website over toelatingseisen, extra colleges en diverse downloads.

Neem contact op