Home ›› Security Management

Security Management beschermt bedrijven

Bedrijven kiezen steeds vaker voor Security Management. Security managers worden steeds vaker betrokken bij de beveiliging tegen onbevoegde beïnvloeding van de bedrijfsactiviteiten. Dit doen zij door bedreigingen en risico’s te analyseren, en door te beslissen over passende investeringen in beveiliging.

Om hun werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren is het voor security managers noodzakelijk om alles over Security Management te weten. Om juist te kunnen adviseren, ontwerpen, uitvoeren, in bedrijf stellen, onderhouden en beheren, moeten zij kennis hebben van het treffen van beveiligingsmaatregelen, van beleid tot en met uitvoering, en de kwaliteitsborging daarvan.

PBF_HiRes_Beeldbank-SOBA-84-V2
Inschrijven

Security Management vereist de nodige kennis

Om bedrijven goed te beschermen, moeten security managers bekend zijn met een gestructureerd Security Management. Voor het samenwerken met andere actoren in de securitybranche is het daarnaast ook noodzakelijk om alles over de methodiek van tijdpadanalyse (INCI/DETAR®) te weten.

De Post-HBO Registeropleiding DHM Security Management is precies wat een security manager hiervoor nodig heeft. Al ruim 25 jaar confronteren docenten uit de praktijk deelnemers indringend met DHM structuur via het fictieve bedrijf ‘Medisch Onderzoek Centrum (M.O.C)’. Op deze manier krijgt de deelnemer vanuit verschillende actoren te maken met de veelheid van toepassingen op het gebied van Security Management.

De opleiding is een aanrader voor iedereen die zich wil bekwamen in het register Manager of Security (MSec). Toch is het in de eerste plaats bedoeld voor mensen die na hun opleiding op HBO-en/of academisch niveau in de praktijk werkzaam zijn en in hun functie met security te maken hebben of krijgen.

Meer informatie over de opleiding DHM Security Management

De cursus is opgebouwd uit tien dagdelen van ieder vier uur. De studiebelasting is ongeveer 150 studielasturen, waarvan er 40 staan voor de hoor- en werkcolleges, 14 voor thuisstudie, 72 voor het maken van een werkstuk en 26 voor deelname aan het examen. Afhankelijk van uw vooropleiding en/of werkervaring kan dit meer of minder zijn.

Na het afronden van DHM Security Management ontvangt u de gebruikerslicentie DHM Security Management®. U beschikt dan over de nodige inzichten in de toepasbaarheid van DHM Security Management. Na het succesvol afleggen van het examen Post-HBO Registeropleiding DHM Security Management krijgt u het diploma Post-HBO Registeropleiding DHM Security Management. Dit voldoet aan de vakbekwaamheidseis voor RSE (Register Security Expert) en inschrijving bij de Stichting Sern. Ook kunt u ervoor kiezen om door te stromen naar de cursus Securityvalideur.

Voor toelating moet u over HBO werk- en denkniveau beschikken. Ook is het mogelijk om toegelaten te worden met een MBO-diploma niveau 4, mits u door middel van een gedetailleerde en gemotiveerde verklaring aan kunt tonen dat u door zelfstudie of werkervaring het vereiste niveau heeft bereikt. Het hoofd personeelszaken van uw werkgever moet hiervoor wel een verklaring EVC (Erkenning Verworven Competenties) hebben ondertekend.

iStock-1159141285
Inschrijven

Security Management - Hoe kunt u zich aanmelden?

Bent u ervan overtuigd dat DHM Security Management u op het lijf is geschreven? Schrijf u dan hier in. Laat u zich liever eerst nog wat meer informeren, raadpleeg dan onze opleidingspagina, of breng een bezoekje aan onze website voor meer informatie over toelatingseisen, extra colleges en diverse downloads.

Neem contact op