Home ›› Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Steeds meer woningen hebben een Politiekeurmerk Veilig Wonen of voldoen aan de eisen om dit kenmerk te krijgen. Slotenmakers en andere specialisten in het beveiligen van woningen kunnen een PKVW-bedrijf worden. Zij adviseren woningeigenaren en huurders op het gebied van inbraakpreventie en voeren indien nodig beveiligingsmaatregelen uit. SOBA Security Opleidingen biedt de tweedaagse opleiding Beveiligingsadviseur PKVW aan. Na het voltooien van deze opleiding is jouw medewerker voor 2 jaar gecertificeerd.

Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een woning onaantrekkelijk voor inbrekers. Sommige verzekeraars geven korting op de inboedelverzekering als dit keurmerk aanwezig is. Het PKVW geeft aan dat een woning op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid aan de eisen voldoet. De opleiding Beveiligingsadviseur PKVW is voor werknemers van een PKVW-bedrijf die aan de slag gaan als PKVW beveiligingsadviseur. Zij controleren of de beveiliging van een woning aan de eisen van het Politiekeurmerk voldoet en adviseren de bewoners over beveiligingsmaatregelen.

politiekeurmerk veilig wonen boek
Inschrijven

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft aan dat een woning voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Het keurmerk mag alleen door een bedrijf met gecertificeerde adviseurs worden toegekend, een zogenaamd PKVW-bedrijf. De tweedaagse cursus Beveiligingsadviseur PKVW geeft inzicht in de eisen die aan het keurmerk verbonden zijn. Een vakdocent toont aan de hand van praktijkvoorbeelden de achtergronden van het keurmerk, het bouwbesluit en de samenhang in beveiligingsadviezen.

Verschil tussen PKVW Nieuwbouw en PKVW Bestaande Bouw

Een gecertificeerde beveiligingsadviseur PKVW weet het verschil tussen het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het bouwbesluit. Woningen die in Nederland gebouwd worden, voldoen aan het bouwbesluit. Dat is een verzameling voorschriften die voor het bouwen van een bouwwerk of de staat van een bestaand bouwwerk gelden. Het bouwbesluit stelt ook veiligheidseisen, maar die verschillen soms op enige punten van de veiligheidseisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een woning die voldoet aan het bouwbesluit, voldoet niet automatisch aan de eisen van het keurmerk. Het PKVW kent verschillende certificatieniveaus en er is onderscheid tussen PKVW Bestaande Bouw en PKVW Nieuwbouw.

politiekeurmerk veilig wonen mappen
Inschrijven

Politiekeurmerk Veilig Wonen: opfrisdag

Het certificaat van een Beveiligingsadviseur PKVW is 2 jaar geldig. Om jouw kennis en expertise op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid bij te spijkeren, biedt SOBA Security Opleidingen de opfrisdag Beveiligingsadviseur Politiekeurmerk Veilig Wonen aan. Deze eendaagse opleiding is voor als je al in het bezit bent van het certificaat en dit bijna verloopt. Na het volgen van de opfrisdag ben je weer voor 2 jaar gecertificeerd.

Wil je meer informatie over de opleiding beveiligingsadviseur PKVW? Neem dan vrijblijvend contact op met SOBA Security Opleidingen. Wij leiden op voor een veiliger Nederland en zijn al ruim 30 jaar een begrip in beveiliging en brandveiligheid. SOBA Security Opleidingen verzorgt cursussen en opleidingen van technisch beheer tot management. De opleidingen variëren van MBO- tot HBO-niveau. Wij bieden een ieder de kans om zich te blijven ontwikkelen.

Neem contact op