Onze opleidingsvisie

Designline-SOBA.svg

SOBA streeft zijn missie voor een veiliger Nederland na door cursisten de best mogelijke opleiding in beveiliging en brandveiligheid te bieden. Dit doen we met eigen programma’s en doorlopende leerlijnen op mbo en hbo-niveau én trainingen op maat, incompany.

Hiervoor zetten we vakdocenten in met brede praktijkervaring en zorgen we continu voor het beste up-to-date lesmateriaal. Dit bieden we zowel klassikaal als digitaal aan.

We geven cursisten de vrijheid om zelfstandig met de lesstof aan de slag te gaan, maar bieden tegelijkertijd alle ondersteuning die nodig is. Zo helpen we beveiligings- en veiligheidsmedewerkers om zich permanent te ontwikkelen.

opleidingsvisie-over-SOBA.jpg

Klassikaal en digitaal

SOBA biedt zowel klassikaal als digitaal lessen aan. Onze klassikale lessen zijn vaak hybride, zodat cursisten die door omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn, toch de lessen kunnen volgen. Daarnaast hebben we ook complete e-learnings in ons aanbod waarmee cursisten geheel zelfstandig de opleiding kunnen volgen.

Blended learning

Voor steeds meer opleidingen zetten we blended learning in. SOBA heeft hiervoor een eigen digitaal leerplein ontwikkeld. Hierop plaatsen we les- en oefenmateriaal dat de cursist op een zelfgekozen moment en in eigen tempo kan doornemen. Via het digitaal leerplein kan de cursist tevens contact opnemen met de docent en medecursisten om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Kwalitatief hoogwaardige lesprogramma’s

Onze ervaren programmamanagers en opleidingsleiders monitoren doorlopend de ontwikkelingen in de markt en passen de opleidingen van SOBA hierop aan. Onderwijskundigen actualiseren het lesmateriaal zodat deze continu up-to-date blijft. Om iedere opleiding opnieuw de meest recente informatie te kunnen aanbieden, maakt SOBA gebruik van een in-house printservice. Pas vlak voor een opleiding printen we het lesmateriaal uit. Zo bent u zeker van een opleiding die aan alle nieuwste vereisten en feiten voldoet. 

Voor professionals, door professionals

De vakdocenten van SOBA zijn professionals uit de praktijk. Ze zijn gespecialiseerd in het vakgebied waarin ze lesgeven en nemen hun praktijkervaring mee in de lessen. Hun kennis, ervaring en passie voor hun vak brengen ze met veel plezier over op de cursisten. Hiermee stomen ze hen klaar voor de praktijk.

opleidingsvisie-maatwerk-over-soba.jpg

Permanente educatie

SOBA hecht veel waarde aan permanente educatie. Ontwikkelen, doorgroeien, verbreden of verdiepen in het vakgebied is essentieel om meerwaarde te bieden op de werkvloer, nu en in de toekomst. SOBA biedt hier dan ook alle mogelijkheden voor. Van laagdrempelige instapcursussen van waaruit je stap voor stap kunt doorleren tot een complete Security leerlijn voor afgestudeerde mbo’ers. 

SOBA is de enige opleider in Nederland die deze doorlopende leerlijn van mbo naar hbo Security Management aanbiedt. Dit doen we in samenwerking met IRIS Security Management® en DHM Security Management®. 

Maatwerk / Incompany / Traineeships

SOBA biedt diverse mogelijkheden voor maatwerkopleidingen en incompanytrainingen. We passen deze volledig aan uw situatie en wensen aan. Graag stellen we samen met u een specifiek opleidingsprogramma samen. Hierin zijn we snel en flexibel. SOBA werkt ook regelmatig samen met detacheringsbureau en andere werkgeverspartijen. Voor specifieke doelgroepen stellen we een opleidingsprogramma met baangarantie samen. 

Neem contact op voor vrijblijvend advies op maat. Onze opleidingsadviseurs staan u graag te woord. 

Meer informatie

Heeft u vragen over onze opleidingen of wilt u een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één onze opleidingsadviseurs. Wij helpen u graag verder!

Bel 030 666 777 3