Opleidingen | Overzicht

NEN Normen en INTELEC

NEN normen: welke zijn er en waar staan ze voor?

NEN normen, wat zijn dat eigenlijk en welke zijn er zoal? NEN staat ook wel voor Nederlandse Norm. Het is een samenwerking tussen de Stichting NEC en het Nederlandse Normalisatie-instituut. In dit artikel vertellen wij u meer over het nut van NEN normen en waarom een NEN training volgen zeker aan te raden is.

NEN normen voor kwaliteit en veiligheid

NEN normen zijn afspraken die door marktpartijen onderling zijn gemaakt omtrent de kwaliteit en veiligheid van hun producten, diensten of productieprocessen. Het NEN bekijkt hierbij aan welke normen er behoefte is. Vervolgens worden de belanghebbenden door NEN bij elkaar gebracht om deze gezamenlijk te ontwikkelen. Dit gebeurt niet alleen in Nederland, maar internationaal. Wij hebben een aantal NEN normen op een rij gezet, waarbij het mogelijk is een NEN cursus of een NEN training te volgen.

NEN 1010

NEN 1010 staat voor diverse veiligheidsregels omtrent laagspanningsinstallaties die door de elektrobranche worden gebruikt. Is uw NEN 1010 kennis nog op orde of wilt u deze bijspijkeren? Dan kunt u een dagcursus, avondcursus of opfriscursus volgen.

NEN-EN 1838

De NEN-EN 1838 gaat over noodverlichting, waar de installatie aan dient te voldoen en waar deze geplaatst moet worden. Zaken die aan bod komen, zijn onder andere de lichtsterkte en kleur van de noodverlichting.

NEN 2535

NEN 2535 omvat regels voor het ontwerp, de uitvoering, kwaliteit en compatibiliteit van brandmeldinstallaties. Deze installaties dienen met aandacht te worden ontworpen en geïnstalleerd.  Doorgaans zijn de brandmelders nog niet geïnstalleerd.

NEN 2575

De NEN 2575 norm staat voor het ontwerp, de uitvoering, kwaliteit en compatibiliteit van ontruimingsinstallaties. Deze dienen ervoor te zorgen dat bij brand of andere noodsituaties personeel snel op de hoogte wordt gesteld. Zo kan het personeel op een goede en snelle manier het gebouw verlaten zonder dat dit extra risico’s met zich meebrengt.

NEN 2767

NEN 2767 gaat over de conditie van terreinen, gebouwen en installaties. Het meet de staat van onderhoud via de NEN 2767 standaard middels vaste meet- en registratiemethodes. Zo kan perfect worden vastgesteld wat de staat hiervan is. Daardoor is altijd zeker dat de gebouwen, installaties en terreinen veilig zijn en blijven.

NEN 3140 VOP en VP NEN 3140

De NEN 3140 VOP en VP NEN 3140 zijn normen omtrent werkzaamheden in de elektrotechniek. Wie VOP is, mag enkel elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren op aanwijzing van de werkgever. Wanneer er meer risico is, dienen de taken door een VP uitgevoerd te worden. Dit is ook wel een Vakbekwaam Persoon. U kunt uw kennis bijspijkeren of vergroten middels e-learning of een dag- of avondcursus.

NEN normen bijspijkeren? Volg een training of cursus

NEN normen bijspijkeren? Dan kan een NEN training of NEN cursus u hier zeker bij helpen! Er zijn diverse aanbieders van NEN cursussen en trainingen. Ga eens op zoek naar een goede opleider en meld u direct aan voor een e-learning. Zo bent u straks weer helemaal bij met uw NEN kennis en draagt u bij aan een veiliger Nederland!

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3