Opleiding | 4 dagen

Installatiedeskundige Video Surveillance Systems (ID-VSS) - dag

Omschrijving

De opleiding Installatiedeskundige Video Surveillance Systems, nu ID-VSS maar voorheen ID-CCTV, geeft inzicht en uitleg aan alle relevante facetten bij het installeren van een camerabewakingssysteem. Alles wat erbij komt kijken om een systeem in te richten en te programmeren conform de vastgestelde projectie, waarin de wensen en eisen van de gebruiker en de wettelijke kaders, normen en beoordelingsrichtlijnen zijn verwerkt.

Deze opleiding is erop gericht om met opgedane kennis ervoor te zorgen dat het camerasysteem optimaal wordt ingericht, geconfigureerd, geprogrammeerd en in bedrijf gesteld. Volgens de nieuwe CCV-beoordelingsrichtlijn voor Openbare Ruimten dienen installatiedeskundigen in de nabije toekomst aantoonbaar gekwalificeerd te zijn. Deze opleiding wordt afgesloten met het examen 'Installatiedeskundige Video Surveillance Systems' (CCTV).

Inhoud

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Uitgebreide behandeling van onderdelen zoals camera’s, objectieven, toebehoren, transmissietechnieken, centrale apparatuur, beeldopslag en –weergave, video content analyse.
  • De van toepassing zijnde normen, beoordelingsrichtlijnen en wettelijke bepalingen die voor het inrichten van het systeem van belang zijn. Ook aan het testen en beoordelen van de beeldkwaliteit (conform NEN-IEC-IEC-62676-4) wordt uitgebreid aandacht besteed.
  • Na behandeling van de afzonderlijke onderdelen worden enkele elementaire installatieaspecten nader toegelicht en uitgewerkt in praktijkconforme cases en voorbeelden.

Voor wie?

Deze opleiding is erop gericht om kennis op te doen van cameratechniek en camera observatie systemen zodat systemen optimaal kunnen worden geprojecteerd en geïnstalleerd.

Opleidingsduur en tijden

De opleiding bestaat uit 4 dagen van 09.00 tot 15.30 uur. 
De studiebelasting bedraagt 40 à 50 uur.

Deze opleiding kan gecombineerd worden met de opleiding Projecteringsdeskundige Video Surveillance Systems (PD-VSS).
Je volgt dan 1 extra lesdag (of 2 lesavonden). De kosten hiervoor bedragen € 319,00 lesgeld, € 238,00 voor het PD-VSS theorie examen en € 286,00 voor het PD-VSS praktijk examen. De prijzen zijn exclusief BTW.

Extra informatie

  • De prijs is inclusief lesmateriaal.
  • Bij onvoldoende deelname kan de plaats worden gewijzigd en/of de opleiding worden geannuleerd.
  • De opleiding wordt afgesloten met het examen 'Installatiedeskundige Video Surveillance Systems' (CCTV). De deelnemer wordt door SOBA aangemeld voor dit examen.

De speciale Summerschool uitvoering van deze opleiding start op 9 juli 2024.
Voor meer informatie over de Summerschool, klik hier.
Summerschool icoontje (Schuin)