Opleidingen | Overzicht

Brandveiligheid

Brandveiligheid opleidingen: deze opleidingen brandveiligheid zijn er

Brandveiligheid opleidingen zijn enorm belangrijk. Als u zelf een gebouw heeft of hier gebruik van maakt, is een cursus brandveiligheid zelfs een echte must. Als eigenaar moet u ervoor zorgen dat uw pand veilig is. Als medewerker is het ook belangrijk dat u enige kennis van brandveiligheid heeft. Zo weet u hoe u uzelf en anderen in veiligheid kunt brengen en omgaat met gevaarlijke situaties op de werkvloer.

Door de juiste maatregelen te treffen en aan de wet- en regelgeving te voldoen, bent u gevaarlijke situaties voor of kunt u deze beter de baas zijn. In dit artikel vertellen wij u wat u leert tijdens brandveiligheid opleidingen en welke verschillende opleidingen er zijn.

Brandveiligheid opleidingen: wat leert u?

Brandveiligheid opleidingen zijn vrij breed opgezet. Zo leert u alles over de wetten en regels waar uw pand aan dient te voldoen en welke voorschriften u dient op te volgen voor optimale brandveiligheid. U leert hierdoor de brandveiligheid in uw gebouw te waarborgen. Ook leert u hoe u er zelf op toe kunt zien dat deze regels uitstekend worden nageleefd en uitgevoerd en wat voor u van belang is als het gaat om het afdekken van risico’s.

Ook brandschade blijft hierbij niet onbesproken. Via een cursus brandveiligheid leert u bovendien wat u kunt doen als er onverwacht toch brand uitbreekt. Zo zorgt u ervoor dat het personeel veilig en snel naar buiten kan zonder dat er nieuwe risico’s optreden.

Installatiedeskundige Brandmeld- en Ontruimingsinstallaties

Als installatiedeskundige brandmeld- en ontruimingsinstallaties leert u alles over de brandmeldinstallatie bmi. De brandmeldinstallatie cursus is erop gericht problemen te voorkomen tijdens het monteren en installeren van uw brandalarm. Gedurende de brandmeldinstallatie cursus leert u meer over brandveiligheid en de techniek van de brandmeldinstallatie bmi.

Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties (ODB)

De opleiding Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties is speciaal voor personeel dat zich bezighoudt met de controle, reparatie en inspectie van de brandmeldinstallatie bmi. Een onderhoudsbedrijf dient hiervoor over het diploma Onderhoudsdeskundige BMI te beschikken. Dit toont aan dat zij alle benodigde kennis en kunde in huis hebben, waardoor zij bevoegd zijn hun beroep te mogen uitoefenen.

Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties (PDB)

De opleiding Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties gaat vooral om zowel theoretische als praktische kennis van techniek, brandveiligheid en de voorschriften. Het zorgt ervoor dat deelnemers zowel praktische als theoretische kennis vergaren over brandveiligheid. Wanneer de opleiding met goed gevolg is afgerond, kan het betreffende bedrijf het ‘Erkend Branddetectiebedrijf Brandmeldinstallaties’ verkrijgen.

Brandveiligheid opleidingen: overige opties

Brandveiligheid opleidingen zijn er volop. U kunt ook een andere brandveiligheid cursus volgen, zoals de opleiding basis brandmeldinstallaties (NEN 2535) of brandpreventiedeskundige 1. Er zijn diverse opleidingen om uit te kiezen. U kunt nooit voldoende beveiligd zijn tegen een brand. Wij raden het u dan ook zeker aan om een cursus brandveiligheid te volgen voor uw organisatie. Zo zorgt u voor een optimaal brandveilig pand!

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3