« Terug

SRM® en DHM® een mooie combinatie van opleidingen

DHM & SRM.jpg28 mrt

SRM® (Security, Risk, Safety en Intelligence Management) richt zich op het vergroten van de weerbaarheid en veiligheid van organisaties. Hierbij staan integraliteit, informatie gestuurd werken en proactie centraal, want voorkomen is immers beter dan genezen. De opleiding is door ervaren specialisten ontworpen en kent een logische opbouw en brede toepasbaarheid, voor zowel publieke als private organisaties.

Leerdoelen en resultaten

  • Verkrijg een vernieuwende kijk op veiligheid, gebaseerd op een unieke en integrale aanpak vanuit Security Risk, Safety en Intelligence Management.
  • Ontwikkel alle inzichten die nodig zijn om op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau veiligheid en beveiliging flexibel, effectief en efficiënt in te richten.
  • Krijg als securitymanager inzicht in het belang van een goede inlichtingenpositie en leer vanuit het toepassen van het SRM® model het duiden van verschillende dadergroepen, hun motivering en modus operandi in de praktijk.

De combinatie met De Haagse Methodiek (DHM®)

De opleidingen DHM® en SRM® richten zich op het veiliger maken van publieke en private organisaties. Beide opleidingen behandelen diverse uiteenlopende aspecten van de veiligheidswereld en vullen elkaar goed aan.

SRM® geeft een proactieve, integrale visie op veiligheid die rekening houdt met de meest recente ontwikkelingen binnen het veiligheidslandschap, waarbij DHM® waardevolle inzichten en methodieken aanreikt die een gerichte toepassing van OBE-maatregelen mogelijk maken om incidenten aantoonbaar beheersbaar te houden.

DHM® toont bijvoorbeeld aan of een incident onder controle is zonder acht te slaan op de intentie en potentie van de dader terwijl SRM® de rol van de dader en zijn motivatie benadert vanuit de criminele planningscyclus. SRM® geeft je inzicht tegen wie je moet beveiligen en DHM® laat zien hoe je dat het beste doet.

Voor wie is de opleiding interessant?

Deze opleiding is interessant voor iedereen die in een organisatie een rol speelt bij het inrichten van beveiliging en veiligheid en/of een interesse heeft in hoe organisaties hun veiligheid en weerbaarheid kunnen verhogen. Het geleerde is zowel in het publieke als private domein breed toepasbaar.

SRM® biedt de al opgeleide DHM-er meer inzicht aan de voorkant van een incident, de dadergroepen en hoe je hier informatie over kan verzamelen. De SRM® geschoolde security professional leert met DHM® hoe de organisatie aantoonbaar doelmatig en efficiënt te beveiligen is en blijft.

Vragen en aanmelden

Vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met een van ze onze opleidingsadviseurs via info@soba.nl of 030-6667773. Direct aanmelden kan via onze website

« Terug

Archief > 2022

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3