« Terug

Opleiding tot Centralist Alarmcentrale van start!

centralist-alarmcentrale-soba.jpg13 okt

De eerste groep cursisten is gestart met de Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BoCA). Dit is een samenwerking tussen Roel Maassen van Alarm Meldnet en ons zusterbedrijf SPV. Wij maken gebruik van onze kracht van onze kennis en daarom wordt deze cursus ook via SOBA en SoSecure aangeboden. 

De basisopleiding Centralist Alarmcentrale is een 4-daagse opleiding (op MBO-2 niveau). De lesstof is volledig afgestemd op de actuele exameneisen van de SVPB. Met behulp van ons leerplein bieden wij kandidaten aanvullende studiemogelijkheden zoals proefexamens en oefenfilmpjes. Met het BoCA certificaat kan de deelnemer aan de slag als gecertificeerd alarmcentralist.

Op woensdag 6 oktober is via ons zusterbedrijf SPV de eerste groep cursisten gestart met de Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BoCA). Dit is een initiatief van Alarm Meldnet en SPV. SPV is enthousiast over de samenwerking met Roel Maass en van Alarm Meldnet en verheugd dat een groep van zijn medewerkers deze nieuwe opleiding nu volgt. 

De basisopleiding centralist alarmcentrale is een 4-daagse opleiding (op MBO 2 niveau). De opleiding is ontwikkeld door vakdocenten die allen specialist zijn binnen het werkveld, in samenwerking met de onderwijsdeskundigen van SPV. De lesstof is volledig afgestemd op de actuele exameneisen van de SVPB. 

Met behulp van ons leerplein (e-learning) bieden wij kandidaten aanvullende studiemogelijkheden zoals proefexamens en oefenfilmpjes waarnemen ter voorbereiding op het examen. Met het BoCA certificaat kan de deelnemer aan de slag als gecertificeerd alarmcentralist. 

De kracht van kennis en samenwerking

De ontwikkelingen op het gebied van cameratoezicht volgen elkaar snel op. Hiermee stijgt ook de behoefte aan gecertificeerde centralisten. Wij maken gebruik van de kracht van onze kennis en samenwerking en daarom wordt deze opleiding niet alleen door SPV maar ook door haar zusterbedrijven SOBA Security Opleidingen en SoSecure aangeboden. Gezamenlijk kunnen wij op deze wijze de markt voorzien van een kwalitatief goede opleiding en de startmomenten optimaal benutten. Naast de vastgestelde startmomenten voor open inschrijving in De Meern en Schijndel kunnen we deze opleiding ook altijd InCompany verzorgen of op andere locaties wanneer hiervoor voldoende belangstelling is.

Centralist is een onmisbare schakel

Het werken als centralist binnen een alarmcentrale is een verantwoordelijke functie. Het is een onmisbare schakel in de beveiliging. Effectief kunnen waarnemen en correcte afhandeling van meldingen zijn erg belangrijk. Daarnaast moet een centralist ook altijd goed op de hoogte zijn van de wettelijke kaders en technische aspecten. De opleiding BoCA bereidt de medewerkers hier goed op voor. 

Verplichting van de werkgever 

Om de functie van Alarmcentralist goed in te vullen stelt de werkgever de opleiding BoCA vaak verplicht. De werkgever dient een aanvraag in voor een tijdelijke pas en deze is 1 jaar geldig. 

Heeft u meer interesse in deze opleiding? 

Meer informatie over deze opleiding kunt u vinden op onze website of bel met één van onze opleidingsadviseurs tel.nr. 030 – 666 777 3

« Terug

Meer informatie

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen jou graag verder!

Bel 030 666 777 3