Home ›› Mbv Diploma

MBV diploma behalen na 6 theoriedagen bij SOBA

Bent u geïnteresseerd in de beveiligingssystemen en wilt u alarminstallaties monteren en implementeren? Dan is het behalen van uw MBV diploma een goede keuze voor u. Met de cursus Monteur Beveiligingssystemen doet u namelijk brede kennis op van alle beveiligingssystemen en bent u in staat te werken met alarminstallaties. Maar wat kunt u nu precies verwachten van deze cursus? Wanneer start de MBV cursus? En welke mogelijkheden tot het volgen van de cursus zijn er? Dat zijn de vragen waar u in dit artikel de antwoorden op krijgt. Als u interesse heeft in het behalen van uw MBV diploma dan wensen wij u veel leesplezier toe. 

MBV diploma na volgen van de MBV cursus 

Het diploma van deze cursus is verplicht gesteld in de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR). Deze cursus wordt afgerond met een aansluitend examen dat wordt afgenomen door het Certificatie Instelling voor Beveiliging & Veiligheid (CIBV). 

Tijdens de lesdagen zult u alle kennis die benodigd is voor dit beroep leren. Hierbij kunt u voor het theoriegedeelte denken aan de volgende onderdelen: 

  • Toegangscontrolesystemen; 
  • Video Surveillance Systems (VSS); 
  • Organisatorische, elektronische en bouwkundige maatregelen; 
  • Huidige regelgeving omtrent het technisch beveiligingsbedrijf. 

Dit leert u binnen de zes vastgestelde theoriedagen en acht dagdelen aan praktijkles zodat u met goed vertrouwen uw MBV diploma kunt bemachtigen. 

Inbraakbeveiliging-mbv-opleidingen-SOBA
Inschrijven

MBV diploma behalen na zes dagen theorieles

De cursus zal alle zes de dagen starten om 09:00 uur en eindigen om 15:30 uur. Over het jaar verspreid zijn er meerdere startmomenten. Gaat uw voorkeur uit naar les in de avonden? Dan is de MBV cursus Avond wellicht een prettigere optie voor u.  Wanneer u kiest voor deze variant starten de lessen om 18:30 uur en eindigen deze om 21:30 uur. Echter bestaat de cursus dan uit 12 avonden in plaats van 6 dagen. Ook de avondcursus heeft meerdere startmomenten in het jaar. 

In beide varianten krijgt u dezelfde lesstof en zult u hetzelfde MBV diploma krijgen.

MBV diploma behalen via de verkorte route 

Personen die van beroep al monteur, adviseur van beveiligingsbedrijven, verzekeraar en (VKB) adviseurs zijn komen in aanmerking voor de verkorte route van de cursus. Heeft u minimaal een MBO-vooropleiding en tenminste één jaar werkervaring in de beveiligingstechniek én beschikt u over genoeg motivatie om uw vrije uren te investeren in de studie? Dan is deze variant wellicht voor u! 

Deze variant bestaat uit 4,5 lesdagen van 09:00 uur tot 15:30 uur.  

mbc diploma soba
Inschrijven

SOBA helpt u aan uw MBV diploma 

Samen kunnen wij, u en SOBA, Nederland veiliger maken. Om uw MBV diploma te behalen zult u, indien u geen werkervaring heeft als beveiligingsmonteur, enkele dagen theorieles moeten volgen en 8 dagdelen aan MBV praktijk moeten volgen. Op de laatste dag van het onderdeel Praktijk, wordt ook het praktijkexamen afgenomen. Om uw MBV diploma te bemachtigen zult u voor zowel het praktijkexamen als voor het theorie-examen een positief eindresultaat moeten scoren. Extra ondersteuning nodig? Bekijk dan eens de MBV examentraining. 

Heeft u nog vragen over de cursus, de verschillende varianten of onderdelen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.  

Wanneer begint u aan de cursus? 

Neem contact op