Home ›› Mbv Diploma

MBV diploma behalen na 6 theoriedagen bij SOBA

Ben je geïnteresseerd in de beveiligingssystemen en wil je alarminstallaties monteren en implementeren? Dan is het behalen van het MBV diploma een goede keuze voor jou. Met de opleiding Monteur Beveiligingssystemen (MBV) doe je namelijk brede kennis op van alle beveiligingssystemen en ben je in staat te werken met alarminstallaties. Maar wat kun je nu precies verwachten van deze opleiding? Wanneer start de MBV opleiding? En welke mogelijkheden tot het volgen van de opleiding zijn er? Dat zijn de vragen waar je in dit artikel de antwoorden op krijgt. Als je interesse hebt in het behalen van jouw MBV diploma, dan wensen wij jou veel leesplezier toe. 

MBV diploma na volgen van de MBV opleiding

Het diploma van deze opleiding is verplicht gesteld in de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (Wpbr). Deze opleiding wordt afgerond met een aansluitend examen dat wordt afgenomen door de Certificatie Instelling voor Beveiliging & Veiligheid (CIBV). 

Tijdens de lesdagen leer je alle kennis die benodigd is voor dit beroep. Hierbij kun je voor het theoriegedeelte denken aan de volgende onderdelen: 

  • Toegangscontrolesystemen; 
  • Video Surveillance Systems (VSS); 
  • Organisatorische, elektronische en bouwkundige maatregelen; 
  • Huidige regelgeving omtrent het technisch beveiligingsbedrijf. 

Dit leer je binnen de zes vastgestelde theoriedagen en acht dagdelen aan praktijkles, zodat je met goed vertrouwen jouw MBV diploma kunt halen. 

Inbraakbeveiliging-mbv-opleidingen-SOBA
Inschrijven

MBV diploma behalen na zes dagen theorieles

De opleiding zal alle zes de dagen starten om 09.00 uur en eindigen om 15.30 uur. Over het jaar verspreid zijn er meerdere startmomenten. Gaat jouw voorkeur uit naar les in de avonden? Dan is de MBV cursus in de avond wellicht een prettigere optie voor jou.  Wanneer je kiest voor deze variant, dan starten de lessen om 18.30 uur en eindigen deze om 21.30 uur. Echter bestaat de opleiding dan uit 12 avonden in plaats van 6 dagen. Ook de avondvariant heeft meerdere startmomenten in het jaar. 

In beide varianten krijg je dezelfde lesstof en zul je hetzelfde MBV diploma krijgen.

MBV diploma behalen via de verkorte route 

Personen die van beroep al monteur, adviseur van beveiligingsbedrijven, verzekeraar en (VKB) adviseurs zijn, komen in aanmerking voor de verkorte route van de opleiding. Heb je minimaal een MBO-vooropleiding en tenminste één jaar werkervaring in de beveiligingstechniek én beschik je over genoeg motivatie om jouw vrije uren te investeren in de studie? Dan is deze variant wellicht voor jou! 

Deze variant bestaat uit 4,5 lesdagen van 09.00 uur tot 15.30 uur.  

mbc diploma soba
Inschrijven

SOBA helpt jou aan het MBV diploma 

Samen kunnen we, jij en SOBA, Nederland veiliger maken. Om jouw MBV diploma te behalen zul je, indien je geen werkervaring hebt als beveiligingsmonteur, enkele dagen theorieles moeten volgen en 8 dagdelen aan MBV praktijk moeten volgen. Op de laatste dag van het onderdeel Praktijk, wordt ook het praktijkexamen afgenomen. Om jouw MBV diploma te bemachtigen zul je voor zowel het praktijkexamen als voor het theorie-examen een positief eindresultaat moeten scoren. Extra ondersteuning nodig? Bekijk dan eens de MBV examentraining. 

Heb je nog vragen over de opleiding, de verschillende varianten of onderdelen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan jou graag te woord.  

Wanneer begin jij aan de opleiding? 

Neem contact op