Home ›› Manager Of Security

Manager of security - opleidingen en carrièremogelijkheden

Het invoeren van security - oftewel 'het beveiligen tegen onbevoegde beïnvloeding van de bedrijfsbelangen' is iets waar men tegenwoordig niet meer omheen kan. Daarom is een manager of security van groot belang. 

Alle actoren uit het gehele veld van security moeten namelijk met elkaar samenwerken: bij een incident zullen de intern in een bedrijf getroffen maatregelen naadloos moeten aansluiten op acties door externe actoren zoals bewakingsorganisaties, particuliere alarmcentrales en de politie.

Wil je kennismaken met de beginselen van DHM Security Management of als manager of security jouw kennis bijscholen? Kies dan voor één van de DHM-opleidingen bij SOBA.

manager of security boek
Inschrijven

Manager of security: wat houdt de functie in?

Als manager of security ben je een professional op het gebied van beveiliging en security. Vanuit bedrijfsmatig perspectief analyseer je risico’s en bedreigingen. Ook adviseer en beslis je over passende investeringen in security.

Een manager of security adviseert vooral op strategisch niveau. Je bent altijd up-to-date over technieken en methodieken om risico’s en dreigingen te analyseren. Daarbij kun je creatief oplossingen bedenken en weet je binnen welke bedrijfsmatige en juridische kaders deze oplossingen moeten passen. 

Wat is het werkgebied van een manager of security?

Een manager of security werkt vooral bij organisaties die grote hoeveelheden gevoelige persoonlijke informatie moeten beheren. Denk hierbij aan verzekeringen, banken, ministeries en ziekenhuizen. Meestal komt een manager of security terecht bij winstgerichte organisaties die meer dan honderd medewerkers in dienst hebben.

De competenties en vaardigheden van een security manager

Ben je geïnteresseerd in een functie als manager of security dan heb je specifieke kennis en vaardigheden nodig. Om het beroep goed te kunnen uitoefenen moet je beschikken over competenties en vaardigheden zoals:

  • Aanpassingsvermogen
  • Inlevingsvermogen
  • Analytisch vermogen
  • Leiderschap
  • Kunnen delegeren
  • Doelgericht zijn
  • Kunnen samenwerken
  • Kunnen motiveren
  • Kritisch zijn
  • Effectief kunnen beoordelen

Lokaal Post-HBO
Inschrijven

Manager of security opleiding volgen

Ben je geïnteresseerd in een functie als manager of security, maar heb je nog niet de benodigde papieren? Kies dan voor een opleiding Post-HBO DHM Security Management bij SOBA.

De afgelopen 25 jaar hebben steeds meer organisaties hun beveiliging namelijk ingericht volgens DHM (De Haagse Methodiek) Security Management, een beveiligingsmethodiek die toonaangevend is in Nederland. Met behulp van de opleiding DHM Security Management kun je als manager of security de beveiliging van een organisatie gestructureerd opzetten: vanaf het beleid tot en met de uitvoering en inclusief waarborging van de kwaliteit.

Het aanbod van DHM-opleidingen bij SOBA

Bij SOBA kun je verschillende DHM opleidingen te volgen. Ben je na jouw opleiding op HBO- en/of academisch niveau al een aantal jaren in de praktijk werkzaam en heb je in jouw functie te maken met security? Kies dan voor de Post-HBO Registeropleiding DHM Security Management. Dit is één van de drie vereiste opleidingen om in aanmerking te komen voor de titel MSec die door Sern (Security Expert Register Nederland) wordt verstrekt.

Weet je nog niet zeker of je de gehele Post-HBO Registeropleiding wilt volgen? Schrijf je dan in voor Inzicht in DHM, waar je bekend wordt gemaakt met de beginselen van DHM Security Management. 
Wil je jouw kennis over Security Management juist opfrissen? Kies dan voor de Bijscholingsdag DHM.

Word manager of security met SOBA

Heb je interesse in een functie als manager of security of ben je dit al en wil je jezelf bijscholen? Dan ben je bij SOBA aan het juiste adres. Wij bieden verschillende DHM opleidingen en cursussen aan waarmee je altijd beschikt over actuele kennis.

Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk het complete aanbod van opleidingen die je bij ons kunt volgen.

Neem contact op