Opleiding | 1 avond

Inzicht in Informatiebeveiliging

SOBA 20240023 banner Post-HBO Registeropleiding

Uitnodiging voor de Informatieavond ‘Inzicht in Informatiebeveiliging’ 

Woensdagavond 21 februari van 19.00 - 21.00 u in De Meern

Wil jij een brug slaan tussen business en IT in het dynamische veld van informatiebeveiliging? Dan nodigen we jou graag uit voor onze informatieavond 'Inzicht in Informatiebeveiliging', waar je alles te weten komt over de Post-HBO Registeropleiding Informatiebeveiliging en de meerwaarde die dit biedt.

Binnen de traditionele security is informatiebeveiliging nog een beetje een buitenbeentje. Kies je ervoor om altijd gebruik te maken van de expertise van een “derde ”partij of kies je ervoor je kennis te verbreden.

Verbreding door de Post-HBO Registeropleiding Informatiebeveiliging resulteert in een mooie start of een uitstekende aanvulling op je huidige diploma’s van registeropleidingen / registerinschrijving(en) binnen het vakgebied security zoals MSec.

Bovendien kan de opleiding door middel van twee aanvullende examens, leiden tot een specialisme in het vakgebied van informatiebeveiliging.

Inhoud van de Informatieavond

De avond wordt verzorgd door Hoofddocent Michael Pols in samenwerking met Wijnand van Loon, Programmamanager bij SOBA. Na de presentatie is er voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Opbouw en globale inhoud van de lessen
  • Theorie en praktijk; een unieke benadering. Wij slaan een brug tussen theorie en praktijk
  • Soft skills: Communicatie, presentatie en overtuigingskracht. Waardevol voor zowel de Business als IT kant
  • Voorbereiding op CISSP en CISM. Tijdens de opleiding integreren we de inhoud van de internationaal erkende certificeringen CISSP en CISM.
  • Rode draad het 'policy house': Het plan van aanpak voor informatiebeveiliging voor jouw organisatie
 • Werkvormen: Opdrachten, interactieve sessies, begeleiding en intervisie
 • Inzicht in Studiebelasting
 • Ruimte voor vragen
Waarom Informatiebeveiliging cruciaal is voor jouw organisatie:
"Informatiebeveiliging raakt de hele organisatie, van de business- tot IT-mensen, en creëert vaak een spanningsveld," benadrukt Michael Pols, hoofddocent van de opleiding. Ontdek tijdens onze informatieavond waarom het cruciaal is om deze uitdaging aan te gaan en hoe onze opleiding jou de tools biedt om deze dynamiek effectief te beheersen. We begrijpen dat de opleiding een investering is, zowel qua tijd als geld. Michael Pols benadrukt echter dat het de moeite waard is en jou en jouw organisatie concrete resultaten oplevert. 

Meld je nu GRATIS aan via onderstaand formulier

Indien je niet fysiek aanwezig kan zijn bieden we de mogelijkheid om de avond online te volgen.