STAP-budget

Designline-SOBA.svg

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe je het STAP-budget kunt aanvragen. Om je daarbij te helpen hebben wij een stappenplan gemaakt en tips opgesteld om bij de hand te houden tijdens de aanvraag. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Met het STAP-budget kun je tot € 1000,- van je opleidingskosten vergoed krijgen. Wil je ook gebruik maken van het STAP-budget? Alle opleidingen van SOBA staan vermeld in het scholingsregister. Geef bij je inschrijving aan dat je gebruik wil maken van het STAP-budget en ontvang van ons je aanmeldingsbewijs. 

Het voor 2023 beschikbare STAP-budget is over vijf aanvraagtijdvakken verdeeld. De eerstvolgende mogelijkheid voor het aanvragen van het STAP-budget start op 3 juli 2023 vanaf 10.00 uur.

Voorwaarden STAP-budget

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget. Bijvoorbeeld dat je 18 jaar of ouder bent en dat je (nog) geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden. Voorbeeld: vraag je op 3 juli 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 31 juli 2023 en en niet later starten dan 1 maart 2024. 

Meer informatie van de overheid kun je hier teruglezen: www.rijksoverheid.nl
Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met onze cursistenadministratie.

Tip!

Als je wilt inschrijven voor de volgende aanvraagperiode (start op 3 juli 2023), doe je er goed aan om op die dag ruim voor 10.00 uur al in te loggen op stapuwv.nl. Hoe eerder je dit doet, hoe hoger jouw plek in de wachtrij. Belangrijk daarbij is dat je na het inloggen je pagina niet ververst. Succes!

Download hier het Stappenplan
Stappenplan STAP Budget.jpg