STAP-budget

Designline-SOBA.svg

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe je het STAP-budget kunt aanvragen. Om je daarbij te helpen hebben wij een stappenplan gemaakt en tips opgesteld om bij de hand te houden tijdens de aanvraag. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Met het STAP-budget kun je tot € 1000,- van je opleidingskosten vergoed krijgen. Wil je ook gebruik maken van het STAP-budget? Alle opleidingen van SOBA staan vermeld in het scholingsregister. Geef bij je inschrijving aan dat je gebruik wil maken van het STAP-budget en ontvang van ons je aanmeldingsbewijs.

Let op: Afgelopen november gaf het kabinet aan de STAP-regeling strenger en strakker te willen maken. Daarom heeft de overheid besloten om het aanvraagtijdvak voor het STAP-budget van januari 2023 over te slaan. De eerstvolgende mogelijkheid voor het aanvragen van het STAP-budget is op 28 februari 2023.

Het voor 2023 beschikbare STAP-budget blijft echter gelijk en zal ook weer over vijf aanvraagtijdvakken verdeeld worden. Meer informatie over het besluit van de overheid kun je hier teruglezen: www.rijksoverheid.nl

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met onze cursistenadministratie.

Tip!

Als je wilt inschrijven voor de volgende aanvraagperiode (start op 28 februari 2023), doe je er goed aan om op die dag ruim voor 10.00 uur al in te loggen op stapuwv.nl. Hoe eerder je dit doet, hoe hoger jouw plek in de wachtrij. Belangrijk daarbij is dat je na het inloggen je pagina niet ververst. Succes!

Download hier het Stappenplan
Stappenplan STAP Budget.jpg