Home ›› Srm Opleidingen Veiligheid Vergroten

SRM opleidingen: Security Risk, Safety en Intelligence Management®

Zaken als cybercrime, spionage en ondermijning zorgen ervoor dat het inrichten van veiligheid complexer en uitdagender wordt. Deelnemers leren op de Post-HBO SRM opleidingen hoe ze de weerbaarheid en veiligheid van hun organisatie vergroten. SOBA Security Opleidingen biedt 10-daagse SRM opleidingen® aan voor mensen die in een organisatie een rol hebben bij het inrichten van veiligheid.

De dreigingen en gevaren voor organisaties veranderen. De integrale veiligheid is tegenwoordig minimaal net zo belangrijk als de fysieke veiligheid. Onder meer cybercrime, ondermijning, maatschappelijke onrust en spionage zorgen ervoor dat het inrichten van veiligheid steeds meer dimensies kent. De SRM opleidingen bieden alle inzichten die nodig zijn om op operationeel, strategisch en tactisch niveau veiligheid in te richten. In de leerlijn SRM opleidingen® staat integraliteit, informatie gestuurd werken en pro-actie centraal, omdat voorkomen altijd beter is dan genezen.

SRM opleidingen boek
Inschrijven

SRM opleidingen

Automatisering, digitalisering en globalisering brengen naast kansen ook risico’s met zich mee, zoals cybercrime en spionage. De SRM opleidingen® richt zich hierop door de weerbaarheid en veiligheid van organisaties te vergroten. Aan de basis van de SRM opleidingen liggen de vijf stappen van SRM: strategie, risico assessment, proactieve maatregelen, continuïteitsmaatregelen en kwaliteitsborging. Deelnemers leren deze stappen begrijpen, toepassen en onderling in verband te brengen. Wanneer je SRM in een organisatie wilt toepassen, is er ook coaching en ondersteuning door praktijkprofessionals mogelijk.

Competenties

Met de Post-HBO SRM opleidingen ontwikkelen deelnemers meerdere competenties. De docenten geven inzicht in ontwikkelingen binnen zowel Safety als Security en de inrichting van het veiligheidslandschap in Nederland. De deelnemers leren dit te vertalen naar de organisatie waarvoor ze werken. Na de SRM opleidingen® zijn de deelnemers in staat om een veiligheidsstrategie aan de hand van integrale veiligheidsdoelen uit te zetten, een reëel risico assessment uit te voeren en risicobeheersing in te richten. SOBA Security Opleidingen biedt ook de Post-HBO Registeropleiding Crisisbeheersing aan. Hier leren deelnemers hoe een organisatie op tactisch en strategisch niveau kan voorbereiden op crisissituaties.

SRM opleidingen product
Inschrijven

SRM opleidingen: de leerlijn

De 10-daagse Post-HBO SRM opleidingen® zijn bedoeld voor iedereen die in een organisatie verantwoordelijk is of een rol heeft bij het inrichten van veiligheid, maar ook voor iedereen die interesse heeft om de veiligheid en weerbaarheid van organisaties te verhogen. De leerlijn SRM is gebaseerd op HBO werk- en denkniveau, maar kent geen instroomeisen qua kennis of opleidingsniveau.

De docenten van SOBA Security Opleidingen houden rekening met de verschillen in kennis- en opleidingsniveau, maar de SRM opleidingen kennen geen vrijstellingenbeleid op basis van werkervaring. Per deelnemer kan de studiebelasting enorm verschillen door een verwante vooropleiding en werkervaring. De studiebelasting beslaat ongeveer 144 uur. De SRM opleidingen zijn opgedeeld in tien dagdelen van vier uur. Voor de lesvoorbereiding, deelopdrachten, zelfstudie en examenvoorbereiding staat ongeveer 40 uur. De overige 64 uur kunnen de deelnemers besteden aan het maken van de praktijkopdracht.

Wil je meer informatie over SRM? Neem geheel vrijblijvend contact op met SOBA Security Opleidingen. Wij zijn al 30 jaar een begrip op het gebied van beveiliging en brandveiligheid. Wij leiden op voor een veiliger Nederland. SRM® is één van de opleidingen, van MBO-niveau tot Post-HBO, die je kunt volgen bij SOBA Security Opleidingen. Van korte cursussen brandpreventie tot een leerlijn in de beveiligingstechniek. SOBA is in de veiligheidsbranche al jarenlang de instelling met het hoogste slagingspercentage.

Neem contact op