Door BOOA Training en Opleidingen
11 - 12 - 17 | 0 reacties
CPR - NEN 8012 Brandclassificatie van Kabels

CPR - NEN 8012 Brandclassificatie van Kabels, u bent verantwoordelijk maar heeft u ook de kennis in huis? De nieuwe CPR is een norm voor de brandclassificatie van kabels en elektrische leidingen in bouwwerken. In Nederland is hiervoor NEN 8012 opgesteld.

Wat is er veranderd voor u?


De hele keten is verantwoordelijk.
De toepassing van de NEN 8012 normering is een ketenverantwoordelijkheid. Dat houdt in dat alle partijen in de keten een verantwoordelijkheid dragen:

  • De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het aandragen van de juiste informatie, waarmee de installateur de juiste kabel klasse kan selecteren.
  • De installateur is verantwoordelijk voor het toepassen van de juiste kabel en dient dat ook aan te kunnen tonen.
  • De groothandel is verantwoordelijk dat uitsluitend CPR-gecertificeerde kabels worden aangeboden en dienen de keurmerken en certificaten te kunnen overleggen.
  • Fabrikant is verantwoordelijk dat alle producten getest en gecertificeerd zijn. Voor de keuring moet gebruik gemaakt worden van een geaccrediteerde keuringsinstantie.

Leer in onze cursus (1 dag of 2 avonden), bij u InCompany of als Open Inschrijving. Alle ins en outs over CPR - NEN 8012 en hoe de norm in de praktijk moet worden toegepast.

Bekijk de cursusplanning van de NEN 8012 avondcursus

Bekijk de cursusplanning van de NEN 8012 dagcursus

Vraag een InCompany offerte aan!

Doorlezen

Reacties

Laat een reactie achter