Interview Richard B. Franken: DHM Integriteitsmanagement helpt bij herkennen en aanpakken van fraude en integriteitsvraagstukken
 
logo
 

Nieuwe opleiding DHM Integriteitsmanagement

ISM®: werken volgens vaste systematiek levert meer op

LinkedIn 2000 volgers!

Vacature Hoofddocent Brandveiligheid

Beste relatie,

Het nieuws staat er de laatste tijd vol mee. Incidenten omtrent integriteit en fraude. Zo stond er vorige week nog een artikel in de digitale nieuwsbrief Security Management over de Belastingdienst. Daar liggen nog zo’n 25.000 meldingen van fraude op de plank die niet afgehandeld kunnen worden. Een paar dagen later kopte de Volkskrant dat de Universiteit Leiden een hoogleraar heeft weggestuurd ‘wegens intimiderend en ongewenst gedrag’. 

Fraude is een onderwerp dat bij veel bedrijven wel de aandacht heeft. Dat is anders voor integriteitsvraagstukken. Terwijl het een heel actueel onderwerp is. Je kunt bijna een krant vullen met de verschillende berichten die het afgelopen jaar verschenen over seksuele intimidatie, discriminatie of pestgedrag op de werkvloer.

Vanuit SOBA wilden we inspringen op deze actualiteit en samen met Richard Franken hebben we de Post-HBO opleiding DHM Integriteitsmanagement ontwikkeld. Het gezamenlijk behandelen van de onderwerpen integriteit en fraude in één opleiding is uniek. In zijn interview zegt Franken dat een laagdrempelige oplossing bijvoorbeeld is om een goed gesprek met elkaar aan te gaan.

Timo Veen – docent van onze IRIS Security Management opleiding – zegt in een ander artikel in deze nieuwsbrief iets dat daar veel op lijkt: de effectiviteit van maatregelen staat of valt met acceptatie of draagvlak van de betrokkenen. Je moet in gesprek gaan met mensen en achterhalen wat bij hen speelt en waar zij mee geholpen zijn.

Het klinkt heel simpel en toch wordt het vaak vergeten: het creëren van bewustwording en een open cultuur levert enorm veel op. Ik ben trots dat we als SOBA deze mooie opleidingen – DHM Integriteitsmanagement en IRIS Security Management – mogen aanbieden aan bedrijven en hun werknemers. Het helpt Nederland een beetje opener en daarmee veiliger te maken!

Nieuws

Richard Franken: DHM Integriteitsmanagement helpt bij herkennen en aanpakken van fraude en integriteitsvraagstukken

Op 2 december 2022 start SOBA de nieuwe opleiding DHM Integriteitsmanagement. Integriteitsmanagement behandelt de actuele onderwerpen fraude en integriteit in combinatie met elkaar. In een interview vertelt hoofddocent en medesamensteller van de opleiding Richard Franken enthousiast over de nieuwe eendaagse opleiding.

Lees meer

Interview

Timo Veen Docent IRIS Security Management: "Werken volgens vaste systematiek levert meer op"

IRIS Security Management is een toonaangevende opleiding op MBO4-niveau die al meer dan 30 jaar wordt gegeven. De IRIS methodiek werkt volgens een vaste systematiek. Door het hanteren van het gestructureerde IRIS-risicomanagement systeem leer je risico's beter in te schatten en de besluitvorming over veiligheidsrisico’s en -maatregelen te verbeteren.

Aan het woord is Timo Veen, docent van deze opleiding: "Het IRIS risicomodel leert je anders kijken naar beveiligingsvraagstukken, je gaat je blik verbreden." 

Acceptatie wordt vaak vergeten

“De acceptatie van maatregelen wordt vaak vergeten. En dat is mijn passie. Ik kijk juist naar het bredere perspectief. Dat is ook het doel van deze opleiding: deelnemers kennen hun vakinhoud wel, echter  de vraag is: hoe zorg ik dat technische en organisatorische maatregelen geaccepteerd worden? ....

SOBA heeft 2000 volgers op LinkedIn!
Het team van medewerkers en vakdocenten van SOBA, dankt al onze volgers hartelijk voor hun interesse en vertrouwen. Wil je op de hoogte gehouden worden via Instagram of Facebook? Dat kan ook! Klik dan op de buttons onderaan deze nieuwsbrief.  

Naar LinkedIn

Vacature

Vacature Hoofddocent Brandveiligheid

Wegens een sterk aantrekkende vraag naar onze opleidingen zijn wij op zoek naar een HOOFD DOCENT BRANDVEILIGHEID. Wil je jouw kennis en ervaring overbrengen op de nieuwe generatie monteurs, beheerders, projecteringsdeskundigen en managers? Reageer dan nu!

Solliciteer direct

Opleidingsagenda

Op diverse data en locaties starten wij weer met onze opleidingen. 
Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem contact op met één onze opleidingsadviseurs. Wij helpen je graag verder!

Projecteringsdeskundige OAI type A en B (PD-OAI)

De opleiding bestaat uit 7 dagen van 9.00 - 15.30 uur.
Start 8 november - Schijndel

Nieuw: Avondopleiding DHM Security Management® 

De opleiding is opgebouwd uit 10 dagdelen van 4 uur.
Start 10 november - De Meern

NEN 1010 volledig

De opleiding bestaat uit 2 dagen van 09.00 - 15.30 uur.
Start 14 november - De Meern

Opfris Kabelberekenen NEN 1010 m.b.v. INTELEC

De opleiding bestaat uit 1 dag van 9.00 - 15.30 uur.
15 november - De Meern
17 november - Schijndel

Projecteringsdeskundige Elektronisch Toegangsbeheer (PD-ETB)

De opleiding bestaat uit 8 avonden van 18.30 - 21.30 uur.
Start 16 november - De Meern

Update VRKI voor MBV-ers en TBV-ers

De opleiding bestaat uit 2 avonden van 18.30 tot 21.30 uur.
Start 24 november - De Meern

Basis Kabelberekenen NEN 1010 m.b.v. INTELEC

De opleiding bestaat uit 2 dagen van 9.00 - 15.30 uur.
Start 28 november - Zwolle
Start 5 december - Amsterdam

 

Uitgelicht

Opleiding Installatiedeskundige BMI - OAI (ID-BMI-OAI) ook als avond variant

Kennis opdoen die direct in de praktijk kan worden toegepast en naadloos aansluit op het geëiste kennisniveau? Met dit diploma voldoe je aan de CCV-certificeringsregeling Installatiedeskundige brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties.
Nu ook in de avond variant!

LEES MEER ››

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over deze nieuwsbrief, onze opleidingen of informatie willen over Incompany mogelijkheden? Neem dan contact op via één van de onderstaande telefoonnummers of stuur een e-mail.

SOBA Security Opleidingen BV De Meern 030 - 666 777 3
SOBA Security Opleidingen BV Schijndel 0413 - 319 077
E-mail: info@soba.nl

SOBA Security Opleidingen
Rijnzathe 8
3454 PV De Meern
030 - 666 777 3
info@soba.nl
www.soba.nl
© 2022 - SOBA
Uitschrijven   Online bekijken