Vernieuwd overzicht op SOBA-website met alle mogelijkheden.

Beste relatie,

2023 is alweer in volle gang. Deze maand zijn weer veel opleidingen gestart. Zoals onze opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties (MBV), die in een dag- en avondvariant wordt aangeboden op verschillende locaties in het hele land. Het lesmateriaal wordt altijd up-to-date gehouden en op het laatste moment door ons geprint.

Zo voldoet het altijd aan de laatste wet- en regelgeving, zoals de Vernieuwde Risicoklasseindeling (VRKI) 2.0 versie 2023.

De VRKI 2.0 is een instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen. Het lesmateriaal voor de opleidingen MBV en TBV zijn hier direct op aangepast. Wil je weten wat er nieuw is in de VRKI 2023? Volg dan één van onze updatecursussen, dan ben je weer helemaal bij.

Zoals je van ons gewend bent, worden opleidingen uitsluitend gegeven door vakdocenten die dagelijks werkzaam zijn binnen het vakgebied en hun kennis op een enthousiaste manier kunnen overbrengen op deelnemers. Graag zetten we één van onze nieuwe vakdocenten even in het licht. Tom Hendriks is vorig jaar ons MBV docententeam komen versterken en geeft op de locatie in Schijndel de opleiding MBV Praktijk. In deze nieuwsbrief stelt hij zich verder voor.

Er zijn natuurlijk niet alleen beveiligingsopleidingen gestart. Ook op het gebied van brandveiligheid is weer veel aanbod. De opleidingen Onderhoudsdeskundige en Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties zijn inmiddels aangevuld met oefenvragen en een examentraining op ons digitale Leerplein. Op deze manier kun je als deelnemer ongelimiteerd oefenen met de memotrainer. De komende tijd gaan we aan de slag met het verder moderniseren van de brandopleidingen. Wist je dat veel van onze opleidingen te combineren zijn? Daar bespaar je veel tijd en geld mee. Voor de brandopleidingen hebben we een nieuw schema gemaakt, zodat in een oogopslag is te zien welke mogelijkheden er zijn voor de combinatie ODB/PDB!

Kijk vooral op onze website voor alle startmomenten. Het is ook nog steeds mogelijk om gebruik te maken van het STAP budget. Het volgende tijdvak start 28 februari.

Veel plezier bij het lezen van onze nieuwsbrief!

Vriendelijke groet,
Ymke van Kersen

MBV Praktijk-docent Tom Hendriks: “Het leukste is te zien dat het kwartje valt”

‘Tom is top’ kwam er uit een evaluatie van de opleiding MBV Praktijk. Dan word je nieuwsgierig naar de docent waar het over gaat. Goede reden om nader kennis te maken met Tom Hendriks, sinds 2022 docent MBV Praktijk bij SOBA.

Lees meer

Wat is er nieuw in de VRKI 2023? Volg één van onze updatecursussen, dan ben je weer helemaal bij!


Per 1 januari geldt
de Vernieuwde Risicoklasseindeling (VRKI) 2.0 versie 2023.
De VRKI 2.0 speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen, opleveren en onderhouden van (gecertificeerde) beveiligingssystemen. Het lesmateriaal voor de SOBA-opleidingen MBV en TBV is hier direct op aangepast. Wil je weten wat er nieuw is in de VRKI 2023? Volg dan één van onze updatecursussen, dan ben je weer helemaal bij.

Lees meer

Tijd en geld besparen? Combineer jouw opleidingen ID-BMI-OAI met ODB of ODB met PDB!

Ben je van plan om meerdere diploma’s te behalen en je kennis van het installeren, onderhouden, ontwerpen en projecteren van Brandmeldinstallaties te vergroten? Dan kun je de opleidingen combineren. Dit kan jou veel tijd en geld besparen.

Op de SOBA-website staat een vernieuwd overzicht met alle mogelijkheden.

Lees meer

STAP-budget in 2023: eerstvolgende aanvraagtijdvak start op 28 februari

 

Ook in 2023 kun je weer een STAP-budget gebruiken als je een opleiding bij SOBA gaat volgen. Met het STAP-budget kun je tot € 1000,- van je opleidingskosten vergoed krijgen. Alle opleidingen van SOBA staan vermeld in het vastgestelde scholingsregister. 

Wil je ook gebruik maken van het STAP-budget? Geef bij je inschrijving aan dat je gebruik wil maken van het STAP-budget en ontvang van ons je aanmeldingsbewijs. De aanvraag moet door jou zelf worden ingediend (dus niet door het bedrijf waar je werkt).

De overheid heeft besloten om het aanvraagtijdvak voor het STAP-budget van januari over te slaan. Het eerstvolgende aanvraagtijdvak start op 28 februari.

Vacature

Gezocht! Docenten NEN 3140 / 1010

Zijn de NEN 3140 en NEN 1010 bekend terrein voor jou en wil je die kennis graag delen met anderen? Dan ben jij de nieuwe collega die we zoeken!
SOBA is op zoek naar freelance docenten met veel kennis van en praktijkervaring met de NEN 3140 (en bij voorkeur ook de NEN 1010). Wil jij voor ons aan de slag? Neem dan contact op!

Solliciteer direct

Opleidingsagenda

Op diverse data en locaties starten wij weer met onze opleidingen. 
Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem telefonisch contact op met één onze opleidingsadviseurs.
Wij helpen je graag verder!

Post-HBO opleiding SRM®

De opleiding bestaat uit 10 avonden van 18.00 - 21.30 uur.
Start op 6 februari - De Meern

Onderhoudsdeskundige / Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties (ODB/PDB)

ODB bestaat uit 14 avonden van 18.30 - 21.30 uur.
PDB bestaat uit 20 avonden van 18.30 - 21.30 uur.
Of combineer in 22 avonden!

Start op 7 februari - De Meern

MBV Praktijk

De opleiding bestaat uit 4 dagen van 9.00 - 15.30 uur.
Start op 8 februari - Schijndel

Installatiedeskundige BMI-OAI (ID-BMI-OAI)

De opleiding bestaat uit 8 avonden van 18.30 - 21.30 uur.
Start op 8 februari - Schijndel

Monteur Beveiligingssystemen (MBV)

De opleiding bestaat uit 6 dagen van 9.00 - 15.30 uur.
Start op 10 februari - Amsterdam

NEN 3140 VOP

De opleiding bestaat uit 1 dag van 9.00 - 15.30 uur.
Op 15 februari - De Meern

Uitgelicht

Prominente sprekers op Studiedag Veiligheidsprogramma's

Op vrijdag 10 maart 2023 organiseert SOBA de Studiedag Veiligheidsprogramma's. Het aanbod aan programma’s is heel divers en ook het rechtskarakter is enorm verschillend. Soms vloeit het veiligheidsprogramma voort uit wet- en regelgeving. Je kunt hierbij denken aan het Stelsel Bewaken en Beveiligen. Felix Olijslager: “Het volgen van de studiedag biedt meerwaarde aan iedereen die werkzaam is in het beveiligingsvakgebied, omdat de dag inzicht en overzicht geeft van wat er op dit moment speelt.” De studiedag wordt verzorgd door een multidisciplinair team van specialisten die hun sporen op dit vakgebied hebben verdiend.

Lees meer

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over deze nieuwsbrief, onze opleidingen of informatie willen over Incompany mogelijkheden? Neem dan contact op via één van de onderstaande telefoonnummers of stuur een e-mail.

SOBA Security Opleidingen BV De Meern 030 - 666 777 3
SOBA Security Opleidingen BV Schijndel 0413 - 319 077
E-mail: info@soba.nl

SOBA
Rijnzathe 8
3454 PV De Meern
030 - 666 7773
info@soba.nl
www.soba.nl
© 2023 - SOBA
Uitschrijven   Online bekijken